NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Kennis en gedrevenheid als basis voor handel in recyclagemachines en secundaire grondstoffen
UQuip, Granuband/MTB banden recycling.

Kennis en gedrevenheid als basis voor handel in recyclagemachines en secundaire grondstoffen

Als je het gesprek aangaat met Cees Duijn, directeur van Du-Con Trade B.V., maak dan je gordel maar vast. Want het wordt een ritje in een achtbaan van constateringen, ideeën en oplossingen. Je gaat van diepe dalen (welke kant het met onze planeet opgaat), naar hoge pieken (hoeveel mogelijkheden en innovaties we ter beschikking hebben om er daadwerkelijk iets aan te doen). Die gedrevenheid, in combinatie met een zee aan kennis en ervaring, vormen de basis voor zijn handel in recyclagemachines en secundaire grondstoffen.

Cees Duijn, directeur van Du-Con Trade B.V.

Laten we eerst maar eens beginnen met de basis. Du-Con Trade handelt in gebruikte recyclagemachines en secundaire grond­stoffen. Op het handels­platform UQuip worden vraag en aan­bod van used recycling-equipment met elkaar in contact gebracht. Het is een plat­form waar gebruikte machines en apparaten worden aan­­geboden voor en door bedrijven die werk­zaam zijn in de recyclagetechniek, bouw en grondstoffen­productie.

UQuip, Lubo Antares Anti wrapping Screen.

Maar Du-Con Trade is meer dan alleen een handels­firma. Door de gecombineerde expertise van hun disciplines, een unieke combinatie van handel in machines en grond­stoffen, en hun jaren­lange ervaring is het bedrijf van Duijn een unieke speler in de markt. Kennis, kunde en passie vormen de basis voor hun activiteiten. Tel daar het enorme net­werk bij op dat men in de loop der jaren heeft opgebouwd, en iedereen ziet dat je hier te maken hebt met een belangrijke speler in de markt. Ze hebben een enorme competentie vergaard op het gebied van recyclagetechnieken en daar­aan gekoppelde wet- en regelgeving, waarbij de praktische uit­voerbaar­heid zeker niet vergeten wordt; bij Du-Con Trade staan ze met hun laarzen in het afval.

Bronscheiding 3D Post Consumer plastics.

Bij alles wat ze doen, spelen duurzaamheid en circulariteit een dominante, zelfs allesbepalende rol. In die context heeft plastic tegenwoordig een slecht imago. Deels is dat ook terecht, zeker als je kijkt naar geo­grafische regio’s die wat verder van West-Europa ver­wijderd zijn. Maar volgens Duijn blijven kunst­stoffen fantastische materialen. Plastic is fantastic, nu nog steeds. Want hoewel kunst­stoffen prima recycleerbaar zijn, zit er met de traditionele mechanische scheidings­methoden wel een eind aan de levens­cyclus van plastics. Na een aantal keren recycleren is het materiaal ‘uitgeput’. Een nieuwe ontwikkeling biedt echter hoop en dat is het chemisch recycleren van kunststoffen.

Nascheiding 3D Post Consumer plastics.

Hierbij worden met behulp van warmte kunst­stoffen omgezet naar een olieachtige substantie die vervolgens weer de basis vormt voor, en nu komt het, virgin plastics. Die nieuwe materialen kunnen zelfs worden ingezet voor toepassingen in food en medical applications en dat maakt dit innovatieve proces zo uniek. Wat er daad­werkelijk van gemaakt wordt zijn verpakkingen, bijvoorbeeld instrumenten. Veelal single use. Dankzij chemische recyclage is de grondstof vrij van geurtjes en kleurtjes en mede daardoor zien we deze innovatieve recyclagetechniek steeds populairder worden. De tijd is er rijp voor. Onze samenleving is ervan doordrongen dat we zuinig op onze planeet moeten zijn en onze wet- en regelgeving is steeds meer dwingend op het gebied van duurzaamheid. Wat er eigenlijk nog aan ontbreekt, is de wil en het kapitaal van multi­nationals om volledig duur­zaam te denken en te ondernemen. Met voldoende investeringen in technologie en de juiste instelling ziet onze toekomst er rooskleurig uit. De vraag is echter of ons nog voldoende tijd gegund is om onze planeet te redden. Duijn denkt van wel.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details