NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
IFAT München. De wereldwijde gemeenschap heeft milieutechnologieën nodig

IFAT München. De wereldwijde gemeenschap heeft milieutechnologieën nodig

Duurzaam gebruik van hulpbronnen – en dus klimaatbescherming – is het belangrijkste onderwerp van IFAT München, die van 30 mei tot en met 3 juni 2022 plaatsvindt in Messe München. De internationale belangstelling voor ’s werelds grootste handelsbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstoffenbeheer is groot. De wereldwijde gemeenschap heeft milieutechnologieën nodig. De beurs brengt ze tot leven en biedt het netwerk om de grootste uitdaging van onze tijd aan te gaan.

Alle 18 beurshallen en de buitenruimte zijn bezet.

“De voorbereidingen voor IFAT München zijn in volle gang. Alle 18 beurshallen en de buitenruimte zijn bezet. Zo’n 2.500 exposanten uit meer dan 50 landen presenteren zich op de beursvloer”, zegt Stefan Rummel, algemeen directeur van Messe München. Milieu-, hulpbronnen- en klimaatbescherming is urgenter dan ooit in de hoofden van de wereldgemeenschap. “IFAT brengt de internationale besluitvormers, experts en marktspelers op één plek samen om de grote uitdagingen aan te gaan.”

In de sectie ‘Voertuigen’ zijn onder meer Iveco Magirus, Scania, Volvo Group Trucks, DAF Trucks, Daimler Truck en Mercedes Benz aanwezig.

Topmarktspelers in alle segmenten

Alle tentoonstellingsonderdelen zijn volgeboekt; in sommige gevallen is de vraag zelfs groter dan de beschikbare ruimte. Op het gebied van ‘Circulaire economie en afvalbeheer’ tonen exposanten hun laatste ontwikkelingen, waaronder Remondis, Veolia, PreZero, EEW Energy from Waste, Doppstadt Umwelttechnik, Komptech, Arjes, Sutco RecyclingTechnik, Eggersmann, Lindner-Recyclingtech, Zeppelin Baumaschinen, Sennebogen Maschinenfabrik, Liebherr-Hydraulikbagger, Komatsu Schpper, Martin, Söller-Ki. In de sector ‘Water & Riolering’ zijn onder meer registraties van Wilo, Huber, Invent Umwelt- und Verfahrenstechnik, Grundfos, KSB, Sulzer, Xylem Europe, Endress+Hauser, Gea Westfalia Seperator Group, Kaeser Kompressoren, EnviroChemie, Otto Graf, Abrizener Maschinenfa , Veolia Water Technologies, AVK Armaturen, Hawle Armaturen, Talis, Siemens, Hermann Sewerin, Aco Tiefbau, Kaiser en IBAK. ‘Municipal Technology’ wordt op zijn beurt vertegenwoordigd door bijvoorbeeld Faun Umwelttechnik, Bucher Municipal, Aebi Schmidt, Küpper-Weisser en Fayat Environmental Solutions. In de sectie ‘Voertuigen’ tot slot zijn onder meer Iveco Magirus, Scania, Volvo Group Trucks, DAF Trucks, Daimler Truck en Mercedes Benz aanwezig.

Sterke internationale aanwezigheid

Daarnaast komen er internationale gezamenlijke paviljoens uit België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Canada, Nederland, Oostenrijk, Zuid-Korea, Zwitserland, Tsjechië, Turkije, Hongarije en de VS. Ook uit Egypte, Australië, Brazilië, Ivoorkust, Jordanië, Qatar, Saoedi-Arabië en Oekraïne zullen exposanten aanwezig zijn. Wat bezoekers betreft, zijn er aanvragen voor delegaties uit Egypte, Brazilië, Portugal, Roemenië,
Saoedi-Arabië, Singapore en uiteraard uit vele andere Europese landen.

Bij het kopen van een ticket voor IFAT München is het mogelijk om een klimaatvriendelijk GoGreen-ticket te kopen voor een meerprijs van 6 euro.

Verenigingen en startups

In overeenstemming met de gevestigde traditie zijn vele nationale en internationale verenigingen actief betrokken bij het vormgeven van het beursprogramma, zij het als exposant, met speciale shows, live demonstraties als met oplossingsrondleidingen en lezingen. De startup area is bovendien populairder dan ooit. “Het is heel bijzonder om te zien hoeveel interesse startups tonen op de beurs. Ze hebben dringend toegang tot de markten nodig om hun innovatieve oplossingen naar de wereld te brengen”, legt Philipp Eisenmann, Exhibition Director IFAT München uit. “En daarmee weerspiegelen ze precies de succesfactor van beurzen en IFAT München: alle belangrijke marktspelers zullen elkaar op één plek persoonlijk ontmoeten, hun netwerk uitbreiden en hun zakelijk succes promoten.”

GoGreen

Bij het kopen van een ticket voor IFAT München is het mogelijk om een klimaatvriendelijk GoGreen-ticket te kopen voor een meerprijs van 6 euro. Met een GoGreen-ticket wordt de uitgestoten CO2 gecompenseerd door klimaatbeschermingspartner myclimate. Daarmee ondersteun je direct drie duurzaamheidsprojecten: schoon drinkwater voor scholen en huishoudens, biogasproductie uit afval voor kleine boeren en het voorkomen van ontbossing van regenwouden door het gebruik van efficiënte kachels. En om het evenement nog duurzamer te maken, is het voor het eerst mogelijk om je ticket digitaal te tonen via smartphone of smartwatch. Uitprinten is niet meer nodig. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details