NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Het ‘Zero Tail-Swing’ systeem zorgt voor 100% gebruiksgemak in kleine ruimtes
De knikbesturing biedt volop wendbaarheid met een stuurhoek van 40°.

Het ‘Zero Tail-Swing’ systeem zorgt voor 100% gebruiksgemak in kleine ruimtes

Uiterst compacte draaicirkel door ‘box type’ giek

FM Bouwmachines – afdeling van KHB (Kempens Heftruckbedrijf) – is een jong bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming behoort tot de groep van bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in werktuigmachines voor bouwbedrijven, logistiek, sloop en recyclage …

FM Bouwmachines biedt tot vijf jaar garantie aan.

Het bedrijf uit Diest biedt verkoop, verhuur en service aan van alle soorten constructiemachines – van minigravers tot grote graafmachines, wiel­laders, dumpers, breekhamers … FM Bouw­machines is naast exclusieve dealer van Yanmar Compact Equipment, het Japanse Furukawa Rock Drill (FRD) en MultiOne ‘mini loaders’ ook Belgisch invoerder van het Turks-Europese merk Hidromek.

Persoonlijke aanpak

Jasper Bartholomeeussen, sales manager FM Bouwmachines: “We houden meer dan goed stand in de ‘graafmachinewereld’ doordat we uit­muntende service aanbieden. Bij ons geen on­persoonlijke telefoon­operators of onnodige door­schakelingen. We gaan altijd het gesprek aan en elke technieker bij ons kent zijn klanten persoonlijk. Het is dan ook geen uitzondering dat er bij ons aan de balie al eens een gezellig babbeltje ontstaat en rustig een koffie wordt gedronken. Zo ontstaan échte duurzame zakenrelaties!”

De giek heeft een compleet andere vorm waardoor het hefvermogen 10% hoger ligt.

Maximale impact met minimale middelen

Een van de toppers bij FM Bouwmachines is het Japanse merk Yanmar met hun mini-graafmachines. Ze zijn bedoeld om uitmuntende prestaties in een compact ontwerp te bieden. De machines combineren kracht, handigheid en stabiliteit om elke werkdag nóg productiever te maken. De mini-graafmachines met ultrakorte draaicirkel bieden bovendien gemakkelijk overal toegang en zijn dus voor zowat elke toepassing inzetbaar. Bartholomeeussen: “Het speciale aan dit merk is dat er maximale capaciteiten worden aangeboden met een minimum aan ‘snufjes’. Ze gebruiken liever wat sterker staal voor hun machines dan alweer een extra camera of ‘uitlees­mogelijkheid’. Deze eenvoud zorgt ervoor dat er weinig tot niets kapotgaat. Wij bieden hier dan ook zonder problemen tot vijf jaar garantie aan. Dat doe je niet, als je niet zeker bent van je stuk.”

Het speciale aan Yanmar is dat er maximale capaciteiten worden aangeboden met een minimum aan ‘snufjes’.

Ideaal voor krappe stedelijke omgevingen

Yanmar kwam in 1995 op de markt met hun ondertussen befaamde VIO concept, ook gekend als het ‘Zero Tail-Swing’ systeem. En dat mag serieus genomen worden, want als een VIO machine ergens binnen kan rijden, dan kan hij er optimaal werken. Zo hoeft de bestuurder zich geen zorgen meer te maken over de speling aan de achterkant. Bij FM Bouwmachines zijn deze Yanmar gravers dan ook een echt succes. De ViO57-6 is waarschijnlijk de meest compacte graafmachine in zijn klasse en biedt machinisten ongeëvenaard gebruiksgemak, vooral in stedelijke omgevingen waar de ruimte beperkt is. Het nieuwe ontwerp van de ViO57-6 giek levert boven­dien een uiterste compacte draai­cirkel op. Bartholomeeussen: “De giek­lengte blijft dan wel 2.950 mm lang maar heeft nu een compleet andere vorm waardoor het hefvermogen van de ViO57-6 niet minder dan 10% hoger ligt. Dit nieuwe ontwerp levert bovendien een gewichtsbesparing van 40 kg op en maakt de graafmachine nog stabieler. De ‘box-type’ structuur van de giek – met versterkte basis en zwenkspil – maakt het geheel robuuster en verhoogt de duurzaamheid én daardoor ook de levensduur.”

De bestuurder hoeft zich geen zorgen te maken over de speling aan de achterkant.

Verbeterde stabiliteit

Ook de V80 wiellader van Yanmar doet het geweldig in krappe ruimten. De knikbesturing biedt volop wendbaarheid met een stuurhoek van 40°. De bak kan lasten in een rechte lijn benaderen, ook wanneer de machine volledig geknikt staat, waardoor de machinist 100% flexibel blijft, zelfs bij ruimtegebrek. En dan is er de stabiliteit. De pendelende achteras zorgt dat alle vier wielen altijd in contact zijn met de ondergrond. Bovendien pendelt alleen de achteras, wat ervoor zorgt dat het gewicht van de machine altijd in dezelfde richting als de bak beweegt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details