NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Green Performance”: Linde Material Handling komt met krachtige, milieuvriendelijke technologieën

“Green Performance”: Linde Material Handling komt met krachtige, milieuvriendelijke technologieën

Duurzame oplossingen zonder concessies aan prestaties.

Intralogistiek specialist Linde Material Handling (MH) komt op zijn weg naar een duurzamere toekomst met innovatieve producten, softwareoplossingen en een reeks op maat gemaakte diensten. Hierbij ligt de focus op het verminderen van de CO2-uitstoot, het besparen van energie en het verlagen van de bedrijfskosten met behoud van hoge prestaties. Deze verschillende producten en diensten zijn ondergebracht onder de noemer “Green Performance” en variëren van krachtige trucks voorzien van lithium-ion batterijen en de eerste in Aschaffenburg ontwikkelde brandstofcel tot oplossingen voor het laden van batterijen en energiebeheer, HVO-brandstoffen, software ondersteunde adviezen en batterijrecycling.

“De zoektocht naar kosteneffectieve, klimaatvriendelijke energieoplossingen stelt onze klanten voor grote uitdagingen,” zegt Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling – een inzicht dat hij heeft opgedaan tijdens talrijke gesprekken met heftruckchauffeurs en netwerkpartners. Van hef- en magazijntrucks wordt verwacht dat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, terwijl ze tegelijkertijd hun gebruikelijke hoge prestaties moeten blijven leveren en waar mogelijk kostenbesparingen opleveren.  

Voor alle heftrucks een elektrisch alternatief

“Linde MH heeft met haar nieuwste truckgeneratie een eerste grote stap in deze duurzame richting gezet. Voor het eerst zijn de elektrische Linde X trucks nu gelijkwaardig aan hun IC-aangedreven tegenhangers, zelfs als het gaat om veeleisende buitentoepassingen. Ze zijn emissievrij, potentieel klimaatneutraal, ergonomisch, stil en gemakkelijk te onderhouden. De X trucks voorzien van lithium-ion batterijen zijn het perfecte alternatief voor heftrucks op diesel of LPG. Vanaf april 2023, wanneer de volgende grotere serie op de markt komt, zullen deze voordelen niet langer beperkt zijn tot trucks met een laadvermogen van 2 tot 3,5 ton, maar zullen ze ook beschikbaar zijn voor het capaciteitsbereik van 3,5 tot 5 ton. Dat Linde MH serieus is met de overstap naar schone elektrische trucks bleek vorig jaar al toen ze hun zware trucks met capaciteit van 10 tot 18 ton elektrificeerde. Voor alle trucks van Linde is nu dus een elektrisch aangedreven variant beschikbaar. Linde MH heeft daarnaast een belangrijke stap gezet op het gebied van batterijrecycling. In de toekomst zal een strategische samenwerking met het bedrijf Li-Cycle zorgen voor een milieuvriendelijke terugwinning van materialen voor alle geleverde lithium-ion batterijen. “Hierdoor kunnen de batterijen aan het einde van hun levensduur zodanig worden gerecycled dat tot 95 procent van de grondstoffen wordt teruggewonnen en zullen worden hergebruikt,” legt Prokosch uit.

Linde HyPower

Ook waterstof wint aan belang als een rendabele vorm van energie. Dat komt doordat het in principe ook kan worden verkregen uit duurzame bronnen zoals zon, wind of water en dus duurzaam is. Op de LogiMAT beurs in Stuttgart presenteert Linde MH haar eerste zelf gefabriceerde brandstofcelsysteem. Eenmaal op de markt zullen de brandstofcellen met 24 volt spanning en 1,8 kW vermogen worden gebruikt in orderverzameltrucks en trekkers en in de toekomst ook in de pallettrucks en stapelaars van Linde. “Met Linde HyPower hebben we een uitzonderlijk robuust, krachtig en gebruiksvriendelijk brandstofcelsysteem ontwikkeld en kunnen we onze klanten in het segment magazijntrucks nu een complete ‘one stop shop’-oplossing bieden bestaande uit trucks, brandstofcelsystemen en onderhoud,” kondigt de brandmanager van Linde MH aan. Vorkheftrucks op waterstof maken vooral indruk door hun korte tanktijden, hun geschiktheid voor zowel binnen- als buitengebruik, en het feit dat ze emissievrij zijn. De trucks komen vooral tot hun recht in een 24/7 inzet met veel draaiuren.

HVO

“Voor de klanten die om verschillende redenen de voorkeur blijven geven aan dieseltrucks, bieden we een oplossing in de vorm van HVO, duurzame plantaardige olie, waarmee de CO2-uitstoot van trucks tot 90 procent kan worden verminderd,” vertelt Prokosch.

Green Performance oplossingen en diensten

De claim van “Green Performance” heeft echter niet alleen betrekking op producten. Ook softwareoplossingen en bijpassende adviezen leveren hun bijdrage. Zo helpt het batterij fleetmanagement systeem Linde Connect:Charger klanten om pieken in de energiebehoefte te voorkomen en de laadstrategie aan te passen aan de specifieke situatie – altijd met als doel het energieverbruik en de energiekosten te optimaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid van het materieel te maximaliseren en optimaal gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. De uitgebreide integratie van alle energierelevante aspecten verloopt via de Linde Energy Manager. “Het vooraf bepalen van het energieverbruik, rekening houdend met alle producenten en verbruikers, en het plannen van energie-inkoop helpt om een verlaging van zowel de CO2-uitstoot als de energiekosten te bereiken,” vat Stefan Prokosch samen.

Motrac

Alle (ver)nieuw(d)e producten en diensten zijn op de vertrouwde manier via Motrac verkrijgbaar. Onze experts vertellen u er graag meer over. Motrac is sinds 1954 toonaangevende totaalaanbieder van interne logistiek en exclusief importeur van Linde hef- en magazijntrucks. De voertuigen van het innovatieve topmerk Linde voldoen aan de hoogste eisen. Motrac neemt alle zorg uit handen en biedt een 24/7 onderhoudsservice plus expertise en engineering voor de volledige inrichting van geautomatiseerde warehouses.

Meer informatie: www.motrac.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details