NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Gespecialiseerde machines voor de recycling

Gespecialiseerde machines voor de recycling

Wie recyclingmachines zegt, kan niet om de Van Laecke Group heen. Het familiebedrijf heeft jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recycling, bouw en agrarische sector. Het bedrijf is opgericht in 1990 als landbouw­mechanisatie­bedrijf en is ondertussen uitgegroeid tot een referentie in de recycling­sector. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recycling­machines voor de verwerking van grond- en steen­afval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Utrecht en Brugge, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn er 40 werknemers actief bij het bloeiend familiebedrijf. Tijdens de Vakbeurs Recycling laten ze je graag kennismaken met de nieuwste innovaties binnen de recyclingsector.

De nieuwe reeks ALLU Veloci is geschikt voor compacte graafmachines (van 1,5 tot 20 ton), wielladers, verreikers en tractoren.

Elektrische, compacte verkleiner

Met de Eggersmann Forus F38 heeft Van Laecke Group een multifunctionele en compacte shredder in huis. De langzaamdraaiende shredder heeft twee rotoren die onafhankelijk van elkaar met hun individuele rotatiesnelheid kunnen draaien, hetzij voorwaarts, hetzij achterwaarts. Deze eigenschap, gecombineerd met de mogelijkheid van verschillende breekbalken onder de rotoren, maken dat de machine is in te zetten in een grote waaier van toepassingen, zoals groenafval, huisafval, AB-hout, sloopafval, elektroschroot, asfalt, aluminium en glas.  Aandrijving gebeurt via een diesel- of elektromotor en in beide versies is de shredder verkrijgbaar met rupsen, haaklift of in een stationaire uitvoering. Wie de haafkliftversie neemt, zal vrij snel het comfort van ‘just pick up and go’ ervaren. Als optie is ook de liftas en kogeladapter mogelijk, waarmee de machine zich heel simpel met bijvoorbeeld een wiellader laat verplaatsen op de werf.  

Met de Eggersmann Forus F38 heeft Van Laecke Group een multifunctionele en compacte shredder in huis.

Nieuwe reeks zeefbakken voor compacte graafmachines

Het Finse ALLU maakt al meer dan 25 jaar zeefbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines, wielladers en schrankladers. Naast het aanbod van Transformer DL, D & M series, zeef- en verkleinbakken voor graafmachines van 4 tot 160 ton en wielladers van 2 tot 90 ton, komen ze met een kleinere reeks op de markt. De nieuwe reeks kreeg de naam ALLU Veloci en is geschikt voor compacte graafmachines (van 1,5 tot 20 ton), wielladers, verreikers en tractoren.

In plaats van hamers en beitels uit slijtvast staal, zoals bij de Transformer, heeft de Veloci-reeks een drum met sterren van polyurethaan. Deze zorgen voor een fijne afzetting zonder dat het materiaal wordt verkleind of gebroken. In vergelijking met de Transformer, die ingezet kan worden voor zeven, mengen, stabiliseren en breken, is de hoofdfunctie van de Veloci enkel zeven. De serie bestaat uit 5 zeefbakken waarbij het mogelijk is om een eindproduct van 15 tot 25 mm te produceren. Zo kan zonder extra transportkosten zeer compact materiaal ter plaatse afgezeefd en hergebruikt worden.

Naast het aanbod zeef- en breekbakken van ALLU, kun je op de stand van Van Laecke Group kennismaken met de zeef- en breekinstallaties van Finlay, het Eggersmann gamma van Terra Select trommelzeven tot Teuton shredders, de JENZ chippers en sneldraaiende shredders, de mobiele wasinstallatie Stonewasher, de Prostack transportbanden en de Ecohog windblowers en sorteerstations.  

Van Laecke Group is te vinden op standnummer E120 tijdens Vakbeurs Recycling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details