NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Gert Verhulst, James Cooke, De Kringwinkels en Recupel op de bres voor slachtoffers van de watersnood

Gert Verhulst, James Cooke, De Kringwinkels en Recupel op de bres voor slachtoffers van de watersnood

Daarom willen Recupel en De Kringwinkels samen met Gert Verhulst en James Cooke een actie opzetten om hen opnieuw aan de nodige basisvoorzieningen te helpen. Woensdagavond werd in de De Cooke & Verhulst-show een oproep gelanceerd om ongebruikte en nog werkende huishoudapparaten in te zamelen. Koelkasten, diepvriezers, wasmachines, koffiezetapparaten, waterkokers, kookplaten, … : alles wat een doorsnee gezin nodig heeft, is welkom bij ‘geefpunten’ in De Kringwinkels. De actie loopt zes weken. Doelstelling is om minimum duizend toestellen in te zamelen.

Wat kan je doen?

  1. Check welke ongebruikte maar nog bruikbare elektrotoestellen je nog in huis liggen hebt.
  2. Breng ze tussen 9 september en 14 oktober binnen bij je Kringwinkel en vermeld dat je ze wil weggeven aan de slachtoffers van de watersnood.
  3. Maak  een foto en post die met de hashtags #DCVS en #recupel op je sociale media.
  4. 50 deelnemers maken kans op een VIP-ticket in het publiek van De Cooke en Verhulst Show!

Woensdagavond gaf Annelies Evens van Recupel uitleg over de actie in De Cooke en Verhulst Show:

“Je ongebruikte toestellen binnenleveren is eigenlijk een kleine moeite. Elke Vlaming heeft er gemiddeld een tiental in huis. Dit is een mooie gelegenheid om ze een tweede leven te geven en zwaar geteisterde landgenoten te helpen om opnieuw hun leven op te bouwen. “

Dat hij net als elke landgenoot heel wat ongebruikte toestellen in huis heeft, beseft ook Gert Verhulst. Gisteren kwamen we alvast te weten wat ‘de oogst’ ten huize Verhulst opleverde. En daarmee is de toon gezet. De komende zes weken vragen James en Gert aan hun gasten om zelf ook een ongebruikte apparaat mee te brengen en het te deponeren in een gelegenheidscontainer.

Linde Brewaeys van Herwin (koepel van De Kringwinkels) legt uit hoe de verwerking en verdeling na de inzameling verloopt:  

“ In De Kringwinkels testen we eerst via een stekkertest of de toestellen nog veilig werken. Voor de verdere distributie werken we samen met La Bourse aux Dons Dat is een distributieplatform voor food en non-food, dat giften via de OCMW’s verdeelt. Die centraliseren alles en verdelen verder naar slachtoffers en sociale organisaties. Dat maakt een en ander ook traceerbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details