NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Filteroverdruksysteem 2.0 is compacter, slimmer én beter
De nieuwe glijgootsorteerder STEINERT CHUTEC completeert het al zeer uitgebreide assortiment van Steinert sorteermachines op sensorbasis voor het sorteren van non-ferro metalen en maakt het mogelijk om zware metalen vanaf een deelgrootte van 5 mm te sorteren. STEINERT is hierdoor de enige leverancier die zowel non-ferro scheiders als röntgensorteerders met hoge resolutie aanbiedt voor het hoogst mogelijke scheidingsresultaat en reiniging uit één hand.

Scheiding fijne non-ferro metalen

Het terugwinnen van non-ferro metalen met STEINERT EddyC non-ferro scheider en het sorteren van lichte- en zware metalen door STEINERT XSS-T in kleine korrelgroottes is niets nieuws. Het is echter nu mogelijk om röntgenfluorescentie te gebruiken om uiterst zuivere producten rendabel te scheiden. Het is nu mogelijk om vanaf een korrelgrootte van 5 mm om zink, messing en koper te scheiden en terug te winnen.

steinert-chutec-kopieren

Ontwikkeld voor ASR (Auto Shredder Residu) en slakkenverwerking

Verwerkers van o.a. ASR en slakken krijgen nu de mogelijkheid om zware non-ferrometalen verder te sorteren. Naast de grovere fracties kunnen nu ook de fijnere fracties vanaf 5mm zonder problemen worden gesorteerd door de STEINERT CHUTEC waarbij aluminium, koper, zink, messing of RVS wordt gescheiden uit de productstromen.

steinert-chutec-kopieren

Zuiverheid middels röntgenfluorescentie

Bij metaalanalyses is röntgenfluorescentie analyse (XRF) een standaardmethode voor het bepalen van de elementaire samenstelling. Bij de STEINERT CHUTEC is de röntgenfluorescentie (XRF) verder ontwikkelt en wordt ingezet voor het sorteren van metalen. Het glijgoot-systeem combineert de röntgensignalen van de XRF met 3D-informatie om zo nauwkeurig te classificeren en te scheiden. Voor groter- en heterogeen materiaal is er de mogelijkheid om te sorteren met de STEINERT KSS XF, bandmachine die zich in de praktijk op vele locatie heeft bewezen. Met het sorteren kunnen concentraten van verschillende metaalsoorten geproduceerd worden, die van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn zodat ze direct gebruikt kunnen worden in smelterijen. Deze veredeling levert dus een belangrijke bijdrage aan de terugkeer van metalen naar de grondstofkringloop.

Filteroverdruksysteem 2.0 is compacter, slimmer én beter

BMAir International BV uit Nieuwkuijk heeft een duidelijke doelstelling: “de schoonst mogelijke lucht voor iedere machinist die werkt in een vervuilde (mobiele) werkomgeving.” Vandaar dat innoveren dagelijks werk is. Het jongste resultaat daarvan komt dit najaar op de markt: dit filteroverdruksysteem 2.0 is niet alleen compacter en slimmer, het werkt ook nog eens beter.

Steeds meer machinisten zijn in hun cabine voorzien van gefilterde lucht die de units van BMAir hen leveren. Dat is van levensbelang wanneer je moet werken in een sterk vervuilde werkomgeving: sloop, recycling, afvalverwerking, maar ook compostering, bodemsanering, mijnbouw en laten we de vele chauffeurs op trucks daarbij niet vergeten. Vanwege de betrouwbare filteroverdruksystemen en nauwe samenwerking met klanten en leveranciers, is BMAir inmiddels markleider in dit segment. Directeur Robbert Boersma: “Dat is juist de reden om deze ontwikkeling te doen en met elkaar de nieuwe standaard te introduceren”.

Klanten vragen compactere en slimmere filteroverdruksystemen. Aan die twee wensen komt BMAir nu meer dan tegemoet met de nieuwe MAO-03 Cab Guard met PAC Smart Control (links op de foto).

Compacter maken

Terwijl de motorcompartimenten van veel bouwmachines door de strengere milieueisen in omvang groeien, is bij filteroverdruksystemen de vraag van klanten meer gericht op het compacter en slimmer maken. Aan die twee wensen komt BMAir nu meer dan tegemoet met de nieuwe ‘MAO-03 Cab Guard’ met ‘PAC Smart Control’. Wat meteen opvalt: het is een verticale unit geworden. Boersma daarover: “Het voetoppervlak is nog maar een kwart van een vergelijkbaar traditioneel systeem. Dat maakt deze filterunit veel gemakkelijker plaatsbaar, bijvoorbeeld naast de cabine of op de motorkap, zonder dat het zicht wordt belemmerd.” Duidelijk wordt dat elke millimeter van het nieuwe filteroverdruksysteem is door het ontwikkelteam tegen het licht is gehouden. 

Modulair systeem

Wat bij openen van de unit opvalt: het is vooral een modulair systeem geworden. De filters zijn eenvoudig te plaatsen of verwisselen. We zien ook dat de ombouw geheel uit kunststof bestaat. Het blijkt een moderne, hoogwaardige slagvaste en uv- en temperatuurbestendige kunststof te zijn, die ook door vooraanstaande machinebouwers wordt gebruikt. 

De nieuwe meer verticale unit, de MAO-03 Cab Guard, geplaatst naast de cabine. Inzet: de nieuwe geavanceerde ‘PAC Smart Control’ biedt machinist en werkgever uitgebreide informatie.

Beter filteren

Waar het om draait is natuurlijk: beter filteren. Robbert Boersma legt uit: “Door de verticale opbouw is het optionele koolfilter nog maar een derde van de traditionele oppervlakte. Nu het koolfilter hoger is, heeft de verontreinigde lucht een aanmerkelijk langere contacttijd en dat resulteert in een betere filtering. Het fijnstoffilter staat verticaal rondom het koolfilter en heeft afgeronde hoeken om een groter oppervlak te creëren. De filters zijn zelfreinigend omdat door de bewegingen van de machine het (fijn)stof omlaag valt en wordt afgevoerd.

Slimmer maken

Om machinist en werkgever betere informatie te kunnen geven over de systeemwerking en het tijdstip van filtervervanging, wordt de geavanceerde ‘PAC Smart control’ geïntroduceerd. Via RFID-techniek wordt alle filterinfo automatisch uitgelezen en overzichtelijk weergegeven op het 3,5 inch Lcd-scherm. Met behulp van een QR-code generator kan die informatie via een automatisch opgestelde email worden doorgestuurd. De controller heeft een snel aan en af te koppelen hoogwaardige sensitieve luchtkwaliteitsensor. Boersma wijst er op, dat we nog aan het begin staan. Het systeem is IoT-ready waardoor alles realtime aan te sluiten is via bijvoorbeeld 4G.. Nu al wordt, in combinatie met de nieuwe unit MAO-3 Cabguard, de PAC-smartcontrol standaard geïnstalleerd. Op een later tijdstip wordt dit ook op bestaande systemen mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details