NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Europress rukt op in Nederland

Europress rukt op in Nederland

Het Duitse Europress Umwelttechniek is aan een uitbreiding in Nederland bezig. Het bedrijf produceert machines voor de recycle industrie. Vooral de kanaalbalenpers zijn in trek en worden in verschillende soorten en groottes gemaakt.

Europress Umwelttechniek is een machinebouwer uit het Duitse Lathen, net over de grens met Emmen. De laatste jaren heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt op de Duitse markt, waardoor het nu zijn vleugels uitspreidt over de omringende landen. Martin Nieuwenhuis is verantwoordelijk voor de uitbreiding in onder andere Nederlandstalig gebied.

“Doordat we in het grensgebied zitten, is de Nederlandse markt perfect bereikbaar voor ons. We hebben monteurs over het hele grensgebied zitten, waardoor onderhoud en service ook geen enkel probleem is”, geeft hij aan.

De machinebouwer is al 25 jaar actief op de recyclemarkt en bouwt transportbanden, sorteerinstallaties en doseer- en materiaal bunkers. Een belangrijke productgroep is de kanaalbalenpers. “We leveren standaard kanaalbalenpersen, mobiele en stationaire varianten, maar zijn ook actief in nichemarken.”

Kanaalbalenpers met touwafbinding Een niche die de laatste tijd steeds populairder wordt is de kanaalbalenpers met kunststof touwafbinding. “Vergelijk het met hooibalen in de landbouw”, zegt Nieuwenhuis. Deze machine wordt steeds meer ingezet bij het persen van diverse materialen. Doordat de baal met PE-touw wordt afgebonden, treden er minder problemen op in het verdere verwerkingsproces waar de standaard staaldraden hinderlijk kunnen zijn. Ook is het kostenbesparend. Het afgelopen jaar liep ook de verkoop van de zogenaamde 2-Ram-Baler als een tierelier. Het betreft een door Europress nieuwe ontworpen balenpers die ingezet voor het persen van glas- en steenwol in balen met een hoge dichtheid. Een afzuiging rond de machine zorgt ervoor dat er geen deeltjes in de omgeving belanden. “In Duitsland mag glaswol alleen als geperste balen afgevoerd worden naar de stort.

Oplossingen op maat van de klant De machine, die ruim een jaar op de markt is, is een voorbeeld van de engineeringkracht van Europress dat machines op maat van de klant kan aanpassen. Deze machine werd op verzoek van een klant gebouwd alvorens hij in algemene productie genomen werd. “Maar we kunnen bijvoorbeeld ook de lengte van het kanaal aanpassen, of op wens van de klant ook een andere type pomp installeren. Wij zijn erg flexibel en luisteren naar de wensen van de klant”, vervolgt Nieuwenhuis.

De balenpersen worden in verschillende groottes en soorten afgeleverd, zowel stationaire als mobiele uitvoeringen. De perskracht varieert van 60 tot 210 ton en het vermogen van de aandrijfpompen gaat van 22 kW tot 225 kW. Met de grote persen kan vijftig ton oud papier per uur verwerkt worden.

Als relatief klein bedrijf is Europress onderdeel van de Duitse Neuenhauser group, een onderneming uit Neuenhaus die actief is in verschillende sectoren. Onder het moederbedrijf vallen 20 bedrijven met meer dan 2.000 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details