NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Elektrisch aangedreven magneetsystemen voor sloop en recycling in opkomst

Elektrisch aangedreven magneetsystemen voor sloop en recycling in opkomst

Magneten die over de hele wereld worden ingezet

In staalfabrieken, bergingsbedrijven of sloop- en recyclingbedrijven over de gehele aardbol worden magneten van het Nederlandse K.W. Supply Magneetsystemen gebruikt. Van elektromagneten tot op maat gemaakte exemplaren van enorme omvang. Niet slecht voor een bedrijf dat ruim 30 jaar geleden op een zolderkamertje begon. 

Bovenbandmagneet van KW Supply, klaar voor verzending.

Eigenaar en oprichter Rob Krebs constateert dat ook in de metaalwereld steeds meer machines volledig elektrisch of hybride worden aangedreven. “Wij leveren dus ook steeds vaker magneten die aan elektrisch aangedreven machines hangen. Dat vraagt wel om een flinke omschakeling”, legt Krebs uit. “Je werkt toch met verschillende soorten spanning. Dat vraagt om een heel andere techniek. Maar we leveren net zo goed. Want ik ben ervan overtuigd dat de accu’s in de komende jaren steeds krachtiger worden en veel grotere vermogens aankunnen. De hele wereld elektrificeert, dus daar spelen wij ook op in. Onder andere met magneten met een
eigen accuvoorziening.”  

Het Rotterdamse bedrijf produceert ook dieselaangedreven magneten die uitermate geschikt zijn voor de schrootoverslag en recycling. Ze zijn op afstand bestuurbaar en zonder extra kabels of leidingen aan te sluiten. 

Snel en makkelijk

“Het grote voordeel van dieselaangedreven magneten is dat ze aan elke overslagmachine gehangen kunnen worden door middel van een ketting of snelwisselaar”, legt Krebs uit. “De motor zit direct op de magneet zelf en kan dus onafhankelijk van de kraan zijn werk doen. Een ander voordeel is dat er geen hydraulische slangen aangesloten moeten worden, hierdoor kan de magneet snel en makkelijk op een andere machine gebruikt worden. Bijvoorbeeld aan een heftruck waarmee snel en efficiënt de terminalvloer ijzervrij gemaakt kan worden. De magneet is op afstand bestuurbaar vanuit de cabine.”

Naast dieselaangedreven magneten produceert K.W. Supply Magneet­systemen nog veel meer magneten voor verschillende toepassingen. Van onderwater­magneten tot zeer krachtige bovenbandmagneten voor de recyclingbranche. De door K.W. Supply ontworpen, geproduceerde en gemonteerde magneten vind je ondertussen over de hele aardbol. Staalgiganten als Tata Steel en ArcelorMittal bestellen elektromagneten van 20 ton eigen gewicht om hun ovens te voeden, alle bergingsbedrijven ter wereld werken met onderwatermagneten en speciale magneten uit Rotterdam waarmee explosieven geruimd kunnen worden, maar ook de kleinere recyclingbedrijven hebben magneten van K.W. Supply op hun kranen. “Voor die laatste groep leveren we eigenlijk altijd direct aan de kranenfabrikanten als Sennebogen en Fuchs”, zegt Krebs. “Maar net zo goed maken we magneten op maat. We bedienen echt de bovenkant van de markt. We mogen dan misschien wat duurder zijn dan Zuid-Europese of Chinese merken, maar dat zie je terug in de superieure kwaliteit. Niet voor niets zijn Tata Steel, ArcelorMittal en Caterpillar al jaren vaste klant.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details