NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Een succesverhaal in batterijsortering
Bij de meest economisch verantwoorde oplossing is het gebruik van een grote zeefmachine niet altijd nodig.

Een succesverhaal in batterijsortering

Klein formaat, grote impact in industriële processen

FleXiever, de dochteronderneming van SMO, heeft een revolutionaire benadering van zeeftechnologie geïntroduceerd die de mogelijkheden voor het afzeven van een breed scala aan materialen heeft veranderd. Met een focus op maatwerkprojecten, heeft FleXiever zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler in de industrie, en een recent project met SORTBAT illustreert perfect hoe hun flexibel inzetbare zeefboxen een cruciale rol spelen bij het optimaliseren van sorteerprocessen.

FleXiever, gevestigd in Eeklo, heeft naam gemaakt met haar zeefboxen die zijn ontworpen om een breed scala aan materialen te zeven. Wat begon bij één model (de FleXiever Mobile) groeide uit tot een heuse lijn van schudzeven die gebruikt worden door onder meer grond­verwerkers, tuin­aannemers, verhuur­bedrijven, bodem­onderzoek, scholen, groen­diensten, particulieren en veel andere sectoren in binnen- en buitenland. Maar wat FleXiever écht onderscheidt, is hun vermogen om deze zeefboxen naadloos te integreren in maatwerkprojecten.

Wat FleXiever écht onderscheidt, is hun vermogen om deze zeefboxen naadloos te integreren in maatwerkprojecten.

SORTBAT project

Recent werd nog een project uitgevoerd in samen­werking met SORTBAT, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het recycleren van batterijen. Daarbij is verschillende soorten batterijen van elkaar scheiden een cruciale stap in het recyclage­proces, om op die manier waardevolle materialen terug te winnen. De bestaande sorteer­installatie zal stap voor stap vervangen worden. Én boven­dien een verbetering zijn, omdat de machine ook meerdere soorten batterijen zal kunnen scheiden. FleXiever heeft daarvoor een volledige sorteerlijn ontworpen en geïmplementeerd. Deze geavanceerde installatie omvat een zwanenhals-aanvoerband, twee Mini Screener zeef­machines en verschillende afvoer- en sorteerbanden met detectiesystemen.

Het is belangrijk alternatieve oplossingen te overwegen om de operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen.

Verder optimaliseren in de toekomst

Een van de centrale elementen van deze sorteer­lijn zijn de Mini Screener zeefmachines. Deze zeef­machines zijn ontworpen met het oog op flexibiliteit en efficiëntie. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende materialen en sorteerbehoeften, waardoor ze ideaal zijn voor maatwerkprojecten zoals dat van SORTBAT. Bovendien is de installatie zo ontworpen dat de Mini Screener zeefmachines eenvoudig kunnen worden vervangen door een Mini Screener 3-fractie zeefmachine, één van de meest compacte 3-fracties zeefmachine op de markt. De machine kan uitgerust worden met een variëteit aan zeefnetten (0,5 x 0,5 tot 80 x 80 mm) waardoor deze inzetbaar is in verschillende producten en industrieën. Alsook leent deze machine zich als perfecte basis voor maatprojecten met verschillende aan- en afvoermogelijkheden. Dit biedt SORTBAT de mogelijkheid om op termijn meerdere productstromen te creëren en hun sorteerproces verder te optimaliseren.

Flexiever/Sortbat op Matexpo.

Naadloze integratie van de Mini Screener

“Soms stellen we onze klanten een alternatieve benadering voor”, zegt Michael De Craene, sales FleXiever. “Vaak denken bedrijven aan het gebruik van grote zeefmachines om aanzienlijke hoeveelheden materiaal te zeven. Wij streven echter altijd naar de meest economisch verantwoorde oplossing waarbij het gebruik van een grote zeefmachine niet altijd noodzakelijk is. Een op maat gemaakte installatie met twee Mini Screeners, bijvoorbeeld, is niet zelden heel wat kostenefficiënter. Bovendien kunnen de Mini Screeners voor diverse toepassingen worden ingezet en naadloos worden geïntegreerd in zowel bestaande als op maat gemaakte installaties. Deze benadering benadrukt niet alleen de flexibiliteit en kostenefficiëntie van de Mini Screener zeefmachines, maar benadrukt ook het belang van het overwegen van alternatieve oplossingen om de operationele efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen in industriële processen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details