NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Een pak minder uitstoot van broeikasgassen
Neste is mondiaal de grootste producent van hernieuwbare diesel en hernieuwbare vliegtuigbrandstof uit afval- en reststromen.

Een pak minder uitstoot van broeikasgassen

Zonder investeringen in voertuigen of infrastructuur

Er valt geen tijd te verliezen bij het bestrijden van de klimaat­verandering. Om te kunnen slagen, moet iedereen samen in actie komen, nieuwe oplossingen vinden en deze sneller en gedurfder dan ooit tevoren afleveren. Een van die oplossingen is Neste MY ­Renewable Diesel.

De gemiddelde uitstoot van nieuwe vrachtwagens moet met 30% naar beneden tegen 2030.

Neste is mondiaal de grootste producent van hernieuwbare diesel en hernieuwbare vliegtuigbrandstof uit afval- en reststromen. In 2021 hebben de hernieuwbare en circulaire oplossingen van Neste heel wat klanten geholpen om hun uitstoot van broeikasgas (GHG) wereldwijd met in totaal 10,9 miljoen ton te verlagen. Dit komt overeen met de jaarlijkse koolstofvoetafdruk van 1,7 miljoen doorsnee EU-burgers (bron: Wereldbank) of de verwijdering van 4,2 miljoen personenauto’s van de wegen gedurende een volledig jaar.

Tot wel 90% minder CO2-uitstoot

Neste MY Renewable Diesel is een oplossing die klanten helpt hun klimaatdoelen te bereiken door de uitstoot van broeikasgassen van wegtransport ingrijpend te verminderen. Bovendien is deze alter­natieve brandstof geschikt voor alle diesel­motoren. Ze heeft een gelijkaardige chemische samenstelling en biedt vergelijkbare prestaties als gewone diesel, maar is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Neste MY vermindert ook de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90% – berekend volgens de Europese richtlijn hernieuwbare energie (RED2, 2018/2001/EU). Bijkomend voordeel? Er zijn geen verdere investeringen in voertuigen of infrastructuur nodig. Gewoon tanken en rijden! 

Neste MY Renewable Diesel is een oplossing die klanten helpt hun klimaatdoelen te bereiken.

2050 klimaatneutraal

Het wegvervoer is de ruggengraat van de Europese economie en veruit de belangrijkste vorm van goederenvervoer. Maar het is ook een belangrijke bron van uitstoot. De Europese Unie heeft de wettelijk bindende doelstelling vastgelegd om de gemiddelde uitstoot van nieuwe vrachtwagens met 30% te verminderen tegen 2030. Verder wil de Unie de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55% verminderen ten opzichte van het niveau van 1990. Dat is een erg ambitieuze doelstelling en zal maatregelen vereisen in alle economische sectoren. Bovendien zal de EU een evenwichtig traject moeten volgen om tegen 2050 klimaatneutraal te worden.

Waarom nog zo lang wachten?

Bjorn Breckx, Head of Branded Sales EU & APAC bij Neste: “Europa heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld. Maar wat als we al deze avond om 20.30 uur de doelen voor 2030 zouden halen? Neste MY Renewable Diesel kan een écht verschil maken door broeikasgassen meteen te verminderen. Na een eeuw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen voor ons transport moeten we nieuwe keuzes maken. De klimaatverandering aanpakken vergt namelijk dringende actie. Ambitieuze doelstellingen zijn essentieel, net als onze acties vandaag. Neste MY Renewable Diesel biedt een onmiddellijke oplossing om de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90% te verminderen over de levenscyclus van de brandstof vergeleken met fossiele diesel. Dat noem ik resultaten die kunnen tellen!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details