NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Dit all-round talent is gewoon te huur

Dit all-round talent is gewoon te huur

Zijn robuuste constructie, het onderhoudsgemak en de eenvoudige bediening maken hem tot een all-round talent. Dit talent is de mobiele overslagkraan 818E van Sennebogen. Stoop Verhuur heeft hem onlangs aangeschaft als mooie aanvulling van het gamma recyclagemachines dat het familiebedrijf uit Beveren voor u heeft klaarstaan.

Een milieuvriendelijke, krachtige en tevens compacte mobiele oplossing voor de recyclage en met name voor laad- en sorteerwerken, dat is de essentie van de nieuwe Sennebogen 818E M overslagkraan die SMT Belgium begin april bij Stoop Verhuur heeft afgeleverd. Het is de eerste overslagkraan die Kris en Marijke Stoop hebben aangeschaft als “een logische uitbreiding van het verhuurgamma“. Stoop Verhuur is gespecialiseerd in verhuur van een interessant gamma recyclagemachines. Daarbij is de overslagkraan een mooie aanvulling. Samen met de klant selecteren ze de meest geschikte breek/zeefmachine, al dan niet met kraan erbij, om een optimaal resultaat te behalen.

naamloos-1-kopieren

Anders dan bij een graafmachine is, dat de cabine 2,7 m omhoog kan. Daardoor heeft de operator ineens veel beter zicht op zijn werk.

 

Recyclagewerken

Recyclage is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Stoop Verhuur wil meewerken aan een betere en gerecycleerde maatschappij voor de toekomst. Zo kunnen aannemers van diverse sectoren bij Stoop Verhuur terecht voor machines voor het verwerken van bijvoorbeeld steenpuin, dat vervolgens opnieuw kan worden ingezet. Dat geldt ook voor teelaarde, compost, boomschors, zeefzand en mengpuin. “Heel wat materialen passeren door de schudzeef, trommelzeef en het recent machinepark, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen garanderen.” Een toenemende vraag naar dit soort diensten deed echter de wens naar een echte overslagmachine groeien. We vroegen Marijke Stoop welke voordelen een dergelijke overslagkraan heeft: “Anders dan bij een graafmachine is dat de cabine 2,7 m omhoog kan. Daardoor heeft de operator ineens veel beter zicht op zijn werk, dat grotendeels bestaat uit het vullen van brekers en zeven, containers en grote vrachtwagens. De overslagkraan zorgt voor efficiënte belading van de machines en vrachtwagens.

De nieuwe Sennebogen 818E M is de eerste overslagkraan die Kris en Marijke Stoop hebben aangeschaft als “een logische uitbreiding van het verhuurgamma“.

 

Ook te huur

Op de website is te zien, dat Stoop Verhuur een uitgebreid gamma recyclagemachines verhuurt. We zien bij Stoop Verhuur bekende merken langskomen: Terex Finlay, Rubblemaster, Komptech, Maximus, Terra Select, Dehaco en sinds kort dus ook Sennebogen. De overslagkraan wordt mee verhuurd bij de brekers, zeven en dergelijke. Stoop Verhuur regelt daarbij ook het transport. Speciaal voor de grotere machines zijn twee actuele diepladers aangeschaft, die ook de Sennebogen 818E M overslagkraan inclusief een sorteergrijper op het werk kunnen afleveren.     


Sennebogen 818E M is een veelgevraagd model overslagkraan

De begin april door SMT Belgium bij Stoop Projects afgeleverde Sennebogen 818E M is een veelgevraagd model overslagkraan. Dirk Philippe van SMT noemt Sennebogen dan ook “de specialist bij uitstek voor overslagmachines”. De 818E M is vanaf de fabriek standaard rijk uitgerust. Hij weegt 21,8 ton, heeft een bereik van 10 m en een comfortabele Maxcab, die tot 2,7 m in hoogte verstelbaar is en uiteraard voorzien van alle bijbehorende beveiligingen. In dat opzicht zijn een tweetal handige opties meldenswaardig: de eerste is de hoogtebegrenzing voor als onder leidingen, in gebouwen, tunnels en dergelijke moet worden gewerkt. De tweede is het pantserglas van de cabine. De krachtbron is een Cummins Stage IV motor die 97 kW bij 2.000 toeren levert. Het is een zuinige motor, mede door een drietal functies: de ECO-mode bespaart tot 20% brandstof door een lager toerental; bij stationair draaien gaat dat toerental automatisch tot bijna de helft omlaag; de autostop zet zelf de motor af wanneer de machine enige tijd niet wordt ingezet. Ook de verbeterde hydrauliek draagt bij aan brandstofbesparing, evenals de omkeerbare ventilator in relatie tot de enorme koeloppervlakken. Bijkomend voordeel is de forse geluidsreductie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details