NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De populairste zeefmachine in de Benelux
De betrouwbare en gebruiksvriendelijke zeefmachine is eenvoudig aanpasbaar naargelang de toepassing of de soort industrie, wat de machine zeer breed inzetbaar maakt.

De populairste zeefmachine in de Benelux

Multi-inzetbaar, no-nonsense, robuust en betrouwbaar. Het zijn enkele eigenschappen van de Terex Finlay 883+ zeefmachine, die hem tot de populairste zeefmachine van de Benelux maken. 

Het gamma Finlay zeefmachines loopt van de ‘kleinste’ 5 serie tot aan de grootste 9 serie. De 595 bijvoorbeeld is een grove voorzeef, ook wel scalpeur genoemd, voor een grove voorafzeving van bepaalde materialen zoals onder andere de bovenste laag van steengroeves of voor het verwijderen van de grondfractie vooraleer het materiaal naar de breker gaat. De 6 serie is dan weer geschikt voor het precisiewerk bij het afzeven van fijnere granulaten. De 9 serie heeft als enige serie vlakke zeven en dat resulteert samen met de hoge amplitude en ellipsvormige aandrijving in een grote capaciteit die bijvoorbeeld nodig is in industriële toepassingen en havenactiviteiten, maar ook voor het volgen van grote percussie­brekers. Maar de 9 serie kan tegelijk toch de fijne granulaten kwalitatief afzeven. 

Van Laecke Group, die in België en Nederland exclusieve verdeler is van Terex Finlay, is een familiale onderneming met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector.

350 referenties in de Benelux

De 8 serie kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid, want de zeefmachine is bijna in elke toepassing inzetbaar. Deze installatie kan zowel voor een breker worden geplaatst voor het verwijderen van de fijne fractie, als na een breker voor het afzeven van de gewenste granulaten. Het paradepaardje uit de 8 serie is de Terex Finlay 883+, met zo’n 350 referenties is deze door zijn betrouwbaarheid de meest verkochte vlakdekzeef in de Benelux. De Terex Finlay 883+ heavy duty schudzeef is een hoge capaciteitsmachine, ontworpen voor het zeven van de meest uiteenlopende producten. Dankzij de agressieve zeefbox en haar groot zeef­oppervlak (14,88 m²) is de machine zeer geschikt voor werkzaamheden in mijnbouw, steengroeves, zand, grind, gravel, steenkool en een grote range aan verschillende recyclage­toepassingen. De betrouwbare en gebruiks­vriendelijke zeefmachine is eenvoudig aanpasbaar naargelang de toe­passing of de soort industrie, wat de machine zeer breed inzetbaar maakt. De bunker meet 7 m³ en is voorzien van een metalen voedingsketting om schade aan de band te vermijden bij het verwerken van de grote stenen of gewapend beton in de opstelling voor een breker. De 883+ heeft een enkelassige zeefbox van 4,88 bij 1,52 m waarvan de hoek hydraulisch instelbaar is tussen 13 en 19°. De achterzijde van de zeefbox kan hydraulisch stijgen voor een goede toegankelijk­heid bij onderhoud. Een groot aantal lever­bare opties en dan vooral verschillende zeef­boxen, aandrijvingen en zeven bepalen wat je precies kunt zeven en scheiden met de schudzeef. Vanzelf­sprekend zijn er zeefmatten voor ver­schillende granulaat­groottes en ook getrapte vinger­zeven of punch plates om bijvoorbeeld grond uit te zeven en kluiten open te breken.

Duitse Spaleck zeefbox

Optioneel is het mogelijk om de zeefmachine uit te rusten met een Spaleck zeefbox. Door de speciale constructie van de zeefbox, met name het flip-flow onderdek, kan deze zeefinstallatie ingezet worden voor fijne afzeving van kleverig materiaal, zoals gebroken beton of staalslakken. Het grote voordeel is dat de flip-flow zeefmatten met fijne openingen, tot 1 à 2 mm, niet dicht komen te zitten en er dus onder alle weersomstandigheden verder gezeefd kan worden. Wanneer deze zeef­boxen dan ook nog eens worden uitgerust met een 3D-bovendek, kunnen ze ook ingezet worden in heel wat andere toepassingen waaronder het fijn uitzeven van containerafval, het verwijderen van de fijne fractie uit hopen oud ijzer …

Het paradepaardje uit de 8 serie is de Terex Finlay 883+, met zo’n 350 referenties is deze door zijn betrouwbaarheid de meest verkochte vlakdekzeef in de Benelux.

Zwaardere zeefbox met drie assen

Naast de Spaleck zeefbox, bestaat de optie om de 883+ te verkrijgen in een Triple shaft versie. De Triple shaft zeefbox is niet alleen zwaarder dan deze van de standaard 883+, hij heeft ook meer G-power. Door de agressieve zeefbox is de machine perfect inzetbaar in moeilijkere en zwaardere materialen zoals klei, leem, slakken, ijzererts, stenen voor schanskorven … Het ontwerp van de aandrijving van de Triple Shaft-zeefbox bestaat uit drie assen. Door het samenspel van de assen met verschillende gewichten maakt de box een ovale beweging om een agressieve actie te genereren. Hierdoor wordt verstopping en dichtslibben van de zeefmatten verminderd om uiteindelijk een kwaliteitsproduct met een hoge tonnage-output te leveren. Door de hoge amplitude van de zeefbox kunnen zwaardere materialen verwerkt worden en kan er onder een lagere hoek worden gewerkt. Hierdoor vergroot het aantal toepassingen die deze zeef aankan en verbetert het ook nog eens de kwaliteit van het afzeven.

Stabiel familiebedrijf

Van Laecke Group, die in België en Nederland exclusieve verdeler is van Terex Finlay, is een familiale onderneming met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven: Marcom Recycling, Van Bemmel Recycling en Van Laecke Machines. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclagemachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor het verwerken van sloop- en groenhout. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details