NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De handen juist gebruiken

De handen juist gebruiken

De herfstperiode is weer aangebroken en voor we het weten staan Sinterklaas en Kerst voor de deur. Dagen worden korter en voor velen van u is het ‘met donker weg en met donker weer thuis’.

Net als bij u blijft het tekort aan ‘handen’ en dan vooral ‘technische handen’ een probleem en constante uitdaging. Belangrijk is het dan ook, om de beschikbare technische handen op de juiste manier te gebruiken. Hierbij wil ik gelijk aanhalen, dat deze technische handen zitten aan een goed gekwalificeerde persoon: monteur genaamd. Zonder onze goed opgeleide- en gemotiveerde monteurs staan vele producties op zeer korte tijd stil en/of lopen de kosten snel uit de hand.

We weten bovenstaande allemaal best wel, vinden het echter normaal dat de technische diensten bij weer en wind -en vaak in niet optimale omstandigheden- direct klaar staan om ons service en support te verlenen. Het is niet anders en het moet toch gebeuren, wordt dan snel geroepen. Kortom, het werk wordt zo snel mogelijk en veilig uitgevoerd, zodat de producties weer door kunnen.

Toch zijn vele van deze spoedacties te voorkomen door juist en regelmatig onderhoud uit te voeren. Onderhoud zoals het gepland en voorgeschreven staat door de fabrikanten en leveranciers. Dergelijke werkzaamheden kunnen optimaal worden voorbereid, zodat machines schoon zijn en eventueel binnen in de werkplaats opgesteld kunnen worden. Het is logisch dat werkzaamheden aan een schone machine sneller en beter zullen verlopen, met lagere kosten en kortere stilstand tot gevolg.

Calamiteiten komen natuurlijk voor en zullen er ook altijd blijven. Dat er dan buiten aan een ‘vieze’ machine in een niet schone omgeving moet worden gewerkt, is dan inderdaad niet anders. Het wordt dan ook zonder problemen gedaan door onze monteurs. Echter, het altijd eerst moeten beginnen met schoonmaken voorafgaand aan de werkzaamheden is niet waarvoor een monteur zijn opleiding heeft genoten en constante bijscholing volgt.

Een vakman moet worden ingezet voor vakwerk, de technische handen worden steeds schaarser en daar moeten we zuinig op zijn. Bij de inzet van de vakman hoort ook zijn volledig ingerichte servicebus of werkplaats, waarbij ook deze kosten worden doorberekend.

Het juist inzetten van service en support zorgt voor een kortere stilstand, beter werk en lagere kosten. Overleg dus met uw leverancier hoe u samen het beste kunt optrekken om de ‘handen’ het beste in te zetten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details