NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De allermodernste techniek op gebied van veiligheid en prestaties

De allermodernste techniek op gebied van veiligheid en prestaties

Nieuwe elektrische trekkers en platformtrucks van Linde Material Handling

Motrac breidt zijn portfolio uit met nieuwe krachtige elektrische trekkers en platformwagens van Linde Material Handling (MH). Uitgerust met uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en met een verbeterd rijcomfort én krachtige aandrijftechniek, zorgen de Linde trekkers en platformtrucks voor hogere doorvoersnelheden voor auto- en staalproducenten, op luchthavens en groothandelsmarkten of in verkeersluwe gebieden.

Het ontwerp van de elektrische trekkers doet aan lichte vrachtauto’s denken. Toch moet je je door de afmetingen niet laten misleiden. De trekkers zijn uiterst krachtig en daarom onmisbaar bij vele toepassingen waar ze bijvoorbeeld zware aanhangers geladen met machine-onderdelen, bagage of andere zware goederen over langere afstanden trekken. Ook zijn ze zeer betrouwbaar als het aankomt op het vervoeren van grote aantallen groentekratten op bijvoorbeeld veilingen. Groot rijcomfort voor de bestuurders en snelle en veilige goederentransport zijn de voornaamste eisen die aan deze trucks gesteld worden. En laten dat nou precies de punten zijn waar Linde opnieuw belangrijke verbeteringen heeft bereikt.

De nieuwe elektrische trekkers van de Linde P120 tot en met P350 serie hebben een trekcapaciteit van 12, 18, 25, 30 en 35 ton. Voor het P250 model is er een extra keuze tussen een versie met korte of lange wielbasis. De Linde W20 en W30 platformtrucks zijn in staat om lasten van respectievelijk twee en drie ton te vervoeren. Ook hier zijn er keuzemogelijkheden wat de lengte van de wielbasis betreft.

De hele serie is volledig vernieuwd op het gebied van prestaties en ergonomie, met als resultaat belangrijke potentiële voordelen voor de gebruikers. “De trucks hebben bijvoorbeeld nóg meer performance bij transport over lange afstanden, wat een efficiëntieslag oplevert,” zegt Sandra Karras, Product Manager Warehouse Technology, die een van de productvoordelen belicht. Bovendien zijn zowel de platformtrucks als de trekkervarianten even wendbaar en veilig te manoeuvreren én zijn ze leverbaar met zowel loodzuur als met lithium-ion batterijen.

Krachtig op hellingen

Dankzij hun krachtige elektromotoren trotseren de voertuigen met gemak hellingen en lange afstanden bij rijsnelheden tot 25 kilometer per uur. Bovendien is bij het ontwerp rekening gehouden met de voorschriften en normen die gelden in veeleisende luchthavenomgevingen.

De verbeterde ergonomie is erop gericht de chauffeur de best mogelijke comfort te bieden en zo het goederentransport nog productiever te maken. De ruime cabine biedt een perfecte werkomgeving door de brede, antislip instap, groot display, comfortabele stoelen, airconditioning, verlichting en vele andere functionaliteiten. Extra ramen in de deuren en het dak geven de bestuurder het zicht rondom dat zo belangrijk is, vooral op moeilijk begaanbaar terrein. De deuren worden elektronisch bewaakt, zodat de trekker alleen kan starten met gesloten deuren. 

Om te voorkomen dat de truck accelereert wanneer er van een helling afgereden wordt, kan de bestuurder met één druk op de knop de automatische snelheidsreductie activeren. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn een beschermrooster op de achterruit, noodstopschakelaars rechts en links achter op de truck, een solide metalen bescherming aan de voorkant van het voertuig, dubbele spiegels op de deuren en verlichtingsopties zoals de Linde BlueSpot. Al deze kenmerken betalen zich uit in een hoog rijcomfort en een veilige bediening.

Rijcomfort op een nieuw niveau

Het volledig geveerde en gedempte chassis is een ander kenmerk dat rijplezier garandeert. “Iedereen die achter het stuur van een van de nieuwe elektrische trekkers kroop, was positief verrast over de totaal nieuwe rij-ervaring,” vertelt Karras enthousiast. Ze benadrukt verder het volledig ingekapselde, onderhouds- en slijtagevrije remsysteem als een bijzonder onderhoudsvriendelijke eigenschap, die de onderhoudskosten vermindert. Last but not least, door de grotere verscheidenheid aan modellen en uitrustingsmogelijkheden is er voor eenieder een trekker of platformwagen op maat te bestellen met het juiste vermogen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details