NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Compacte brekers en zeven voor kleine en middelgrote aannemers

Compacte brekers en zeven voor kleine en middelgrote aannemers

Sinds meer dan 90 jaar al is BIA verdeler van het Finse Metso Outotec en daarmee één van de oudste partners van deze wereldleider. Het bedrijf met hoofdzetel in Overijse, legt zich toe op constructie­machines, waar­onder grond­verzet en sloop­recyclage, terwijl het ook sterk vertegen­woordigd is in steen­groeves. De eerste maanden van 2021 merkt het bedrijf dat er een inhaal­slag bezig is, na een stroef coronajaar. Metso komt net op het goede moment met het Nordtrack gamma dat vorig jaar gelanceerd werd en bestaat uit 21 machines, waarvan tal van brekers en zeven. Met de compacte machines, die makkelijk tussen de bouw­werven vervoerd kunnen worden op diep­laders, mikt de producent op de kleine en middel­grote aan­nemers. Ze kenmerken zich door hun eenvoudige configuratie en hoge gebruiksvriendelijkheid, waardoor ze snel efficiënt ingezet kunnen worden.

Multifunctioneel inzetbare breker en zeef

“Vooral de I908S breker loopt erg goed”, vertelt Sammy Demaerschalk, marketingmanager Belux van BIA. “Het betreft een impact­breker die is uit­gerust met een nazeef en 180° zwenk­bare retourband waardoor de machine polyvalent inzetbaar is voor breek- en recyclage­werkzaamheden. Deze machine zit ook in de vloot van ons verhuurfiliaal MATRENT en daar is de interesse groot.” De I908S is uitgerust met een 252 pk motor en weegt ruim 23 ton, is 2,5 m breed, 9,3 m lang en 3 m hoog. Deze machine kan optioneel geleverd worden met een magneet om metaal te scheiden. De I908 is dezelfde breker, maar dan zonder zeef. De impactbrekers kunnen met verschillende hamers geleverd worden naargelang de te verwerken materie: beton, asfalt, zachte steen, bouwafval … 

Mobiel en makkelijk verplaatsbaar

De kaakbrekers in het Nordtrack gamma zijn de J90 en de meer dan dubbel zo zware J127, een breker met een zeer grote invoerbreedte. Beide machines zijn, net zoals de andere brekers en ook zeven van Nordtrack, makkelijk in gebruik en onderhoud. Ook met dit gebruiksgemak speelt de Finse produ­cent in op de vraag van de multi­functioneel-inzetbare aan­nemer. Net zoals de brekers, zijn ook alle zeven in het Nordtrack gamma uit­gerust met rupsen en daar­door makkelijk ver­plaats­baar op de site. Het zeef­gamma telt vijf mobiele zeven en één scalpeer­zeef. Het instapmodel – als we het zo mogen noemen – is de S2.5 twee­deks zeef die is ont­worpen voor het zeven van toeslag­materialen en inzet in recyclage. Deze 23 ton wegende machine is een­voudig in gebruik en snel inzet­baar in de verschillende toe­passingen. 

Afstandsbediening en stofbeheersing

Interessante zeven zijn ook de S3.7 (tweedeks) en de S4.7 (driedeks) die beide tot 450 ton per uur kunnen verwerken afhankelijk van de toepassing. De Nordtrack S3.9 & S4.9 zijn een stapje zwaarder en kunnen tot 600 ton per uur zeven. De mobiele S4.12 is de zwaarste zeef en sluit de serie af. Deze heeft een capaciteit tot 800 ton per uur en biedt dezelfde opties als de lichtere modellen. Zo kan ook de voeder met een afstandsbediening bediend worden. Een optie op alle compacte machines is een waterverstuiver die stofontwikkeling beperkt.

Service dichtbij

In Fleurus en in Izegem beschikt BIA over twee Service Centers. Klanten kunnen er naast regulier onder­houd en reparaties terecht voor elke moge­lijke aan­passing op maat en dit voor hun volledige machine­vloot, ongeacht merk of type. Ook groot­schalige revisie­projecten vormen geen probleem. Boven­dien staat een ploeg van ruim 35 mobiele technici paraat voor inter­venties op locatie. Onder­delen worden geleverd vanuit het eigen BIA magazijn in Puurs of het Europese parts center van Metso Outotec, gevestigd in Nederland. Service en knowhow zijn dus steeds dicht­bij. Wie het volledige Nordtrack gamma in detail wil ontdekken moet zeker eens de Liveroom bezoeken, de indruk­wekkende 3D virtuele showroom van Metso Outotec: live.mogroup.com   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details