NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Asfalt analysators vragen om kennis van zaken
Met de asfaltcentrale in Grobbendonk zet Stadsbader België op de kaart op vlak van ecologische asfaltproductie. Twee nieuwe asfalt analysators PaveLab 50 geleverd door de tandem Lasertopo/Laboconstruct helpen bij de kwaliteitscontrole.

Asfalt analysators vragen om kennis van zaken

Wie kwalitatief werk wil afleveren, heeft kwalitatieve materialen nodig. Geregistreerde aannemer Stadsbader zet daarom resoluut in op kwaliteitscontrole. Om zeker te zijn dat het geproduceerde asfalt in de verschillende asfaltcentrales aan de hoogste eisen beantwoordt, investeerde het familiebedrijf in drie nieuwe asfalt analysators. Het ging hiervoor aankloppen bij Lasertopo & Laboconstruct, omdat service echt het verschil maakt.

Duurzaam werk afleveren met kwalitatieve mate­rialen. Het is de missie die Stadsbader zich stelt op elk van de 125 werven waarop het dage­lijks actief is. Zowel voor infrastructuur­werken, bouw­projecten als elektro­mechanische uit­rustingen stelt de familiale groep met hoofd­zetel in Harelbeke alles in het werk om de klant een oplossing op maat te bieden. Hierbij staan dialoog, kwaliteit en deskundigheid centraal. De laboratoria spelen dan ook een belangrijke rol binnen Stadsbader, dat dertien vestigingen verspreid over België en Frankrijk telt. Kwaliteitsverantwoordelijke Gregory Bohez vertelt: “Elk van onze vestigingen beschikt over een eigen labo om de kwaliteit van beton of asfalt te controleren. Daarnaast beschikken we in Vaulx (vlakbij Doornik) over een groot labo. Daar gebeuren onder andere de controles ter voorbereiding van certificaties zoals BENOR en COPRO en voeren we ook alle innovatietesten uit.”

Strikte kwaliteitsprocedures

“Omdat we met onze laboratoria heel hard inzetten op het afleveren van een kwalitatief eindproduct, moeten we dat zelf ook hardmaken. Dat doen we onder meer door heel strikte kwaliteitsprocedures op te volgen, maar ook door te investeren in het juiste materiaal”, geeft Bohez aan. Zo waren drie asfalt analysators – twee in Grobbendonk en de derde in Vaulx – binnen de groep aan vernieuwing toe. “In Grobbendonk beschikken we over een nieuwe high-end asfaltcentrale waar de meest innovatieve en milieuvriendelijke technieken gebruikt worden om 100% recyclage van grondstoffen mogelijk te maken. We zetten daarmee België op de kaart op vlak van ecologische asfaltproductie. De toestellen die we hadden om het asfalt te analyseren waren weliswaar van goede kwaliteit, maar we liepen constant tegen een te beperkte service aan. Als je weet dat we in volle productie aan een capaciteit van 200 ton asfalt per uur zitten, dan begrijp je dat deze analysators voor ons onmisbare instrumenten zijn. We kunnen er bij een defect geen weken op wachten.”

Stadsbader koos er voor om drie van hun productiesites uit te rusten met de nieuwste generatie asfalt analysatoren.

Gezocht: uitstekende dienstverlening

Dat Stadsbader dan zijn oog liet vallen op de PaveLab50, een automatische asfalt ana­lysator, hoeft niet te ver­wonderen. Deze toestellen wor­den immers geleverd door de tandem Lasertopo-Laboconstruct, in de markt gewaar­deerd om de verre­gaande dienst­verlening op vlak van meet­toestellen en labo uitrusting. Bohez: “Service was echt van doorslag­gevend belang in onze keuze. In feite is het makkelijker om bij de technologie en het merk te blijven die je kent. Hoewel we voor een zelfde type toestel gegaan zijn dat conform de standaarden ASTM D8159-2018 en EN 12697-1 werkt, vergt het heel wat knowhow en ervaring om ze perfect op je productieproces af te stellen. Daarnaast is het voor onze medewerkers wennen aan een andere interface. We wisten dat het wat tijd ging kosten om de instellingen op punt te krijgen, maar de ondersteuning die we in ruil krijgen, is de overstap zeker waard. Op voorhand kregen we dit reeds van andere bedrijven die al met deze toestellen werken te horen en onze eigen ervaring kan dat alleen maar bevestigen. We kregen alle ondersteuning die nodig was om de PaveLab 50 vlot onder de knie te krijgen.”

Altijd kennis van zaken

Bohez is dan ook bijzonder tevreden over de keuze. “Naast de uitstekende prijs-kwaliteits­verhouding, sprong meteen het gebruiksgemak van het toestel in het oog. Eenmaal onze laboranten door Lasertopo-Laboconstruct waren ingewijd in hoe het toestel in elkaar zat, was het een fluitje van een cent om er mee te leren werken. Daar­naast staan de toestellen voor werkzekerheid, wat belangrijk is om onze eigen werking te ondersteunen. Maar het is vooral de service die een wereld van verschil maakt. Elke vraag die we stellen, wordt snel beantwoord door iemand met kennis van zaken aan de andere kant van de lijn. Is er toch een interventie nodig, dan zijn ze bovendien binnen de kortste keren ter plaatse. De dienst-na-verkoop is echt top.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details