NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken!

De recyclingbranche is een mannenwereld. Maar wie goed zoekt, komt wel degelijk ook vrouwen tegen. Op deze pagina bieden we hen een podium. Om te lezen wat ze beweegt en hoe ze hun werk doen tussen de ruwe bonken, de grote machines, het vuil en het stof. In deze editie geven we het woord aan Dayenne van Overdijk, accountmanager bij Den Ouden Organic, onderdeel van familiebedrijf Den Ouden.

Sinds september 2009 werk ik met veel liefde en plezier bij Den Ouden, begint Dayenne. “Het familiebedrijf heeft destijds de Groenrecycling in Rosmalen overgenomen van mijn ouders, waar ik al werkzaam was als administratief medewerkster vanaf januari 2005.” 
De groenrecyclingsector is Dayenne met de paplepel ingegoten. “Ik ben grootgebracht met composteren en recyclen.

Als kind zat ik samen met mijn vader en ooms al mee op de machines. Die kennis van de praktijk komt goed van pas bij de divisie Organic waar groenafval wordt omgezet in circulaire bodemverbeteraars. Mijn rol binnen het bedrijf is accountmanager voor inname groene reststromen en tevens verkoop van onze bodemverbeteraars. Ik ben meestal te vinden in Rosmalen, één van onze dertien groenlocaties, om daar onze klanten uit te nodigen voor een rondleiding op de ‘werkvloer’. Ik heb een droombaan, vind ik zelf. Een mooie rol als verbinder die zich betrokken voelt binnen het hele bedrijf. Je ziet mij namelijk ook regelmatig op beurzen om onze bedrijfsactiviteiten te promoten en mijn passie ook hier te delen. Vertrouwen is de basis van alle samenwerkingen. Als je met oprechte interesse met elkaar in verbinding gaat, ontstaan er hele mooie gesprekken en soms gaan (stoere) mannen spontaan hun kwetsbaarheden en emoties tonen. Het is nog steeds een mannenwereld, al moet ik zeggen dat de balans anno 2023 wel minder scheef is. Er zijn steeds meer vrouwen werkzaam op allerlei fronten in onze sector, ook binnen Den Ouden. Een positieve ontwikkeling.” Den Ouden wordt momenteel geleid door de derde generatie, de zeven neven van het familiebedrijf. “Inderdaad, allemaal mannen. En met vrijwel dezelfde historie als ik heb. Mijn opa is in 1949 begonnen, de eerste generatie Den Ouden in 1948. Het voelde voor mij meteen als mijn tweede familie. En ja, al die mannen, ik ben het gewend en ‘ik sta mijn mannetje’. En ze kunnen echt niet zonder de vrouwen”, zegt Dayenne met een lach.  

Alle divisies van Den Ouden Groep hebben één centrale gemene deler: een veilige, gezonde en leefbare bodem inrichten voor een duurzame leefomgeving. “Het vormt de basis van ons bestaan. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. In veel gevallen kunnen we met één van onze disciplines bedrijfsbreed iets betekenen voor zowel de groene als de grijze sector, en dat maakt ons echt onderscheidend. Het voelt ook echt als ‘ons’ bedrijf, omdat we met een geweldig team van collega’s betrokken zijn en allerlei kansen krijgen om samen tot betere oplossingen te komen voor onze relaties.” En dat doet Den Ouden dit jubileumjaar al 75 jaar met veel plezier!   

Wie: Dayenne van Overdijk – van der Veeken

Wat: Accountmanager Den Ouden Organic

Waar: Den Ouden Groep – Schijndel

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details