NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
AI- en automatiseringsoplossingen voor de recyclingindustrie

AI- en automatiseringsoplossingen voor de recyclingindustrie

AMP Robotics is in Europa verder uitgebreid. Hierdoor kan beter worden ingespeeld op de vraag naar AI- en automatiseringsoplossingen en om specifieke lokale ondersteuning en service te kunnen bieden aan de markt. Het bedrijf is voor het eerst als exposant aanwezig op Vakbeurs Recycling in Gorinchem. 

AMP presenteert op de vakbeurs zijn portfolio op het gebied van recycling, waaronder visionsystemen en sorteerrobots. Deze worden aangestuurd door een neuraal netwerk dat is gebouwd op een data engine die meer dan vijftig miljard items heeft herkend in praktijkomstandigheden. AMP Neuron, de eigen AI-technologie van AMP, werkt op basis van het herkennen van beelden van recycleerbare materialen op transportbanden in recyclingbedrijven. 

Door te zoeken naar specifieke kleuren, vormen, texturen of logo’s herkent het systeem patronen die verband houden met het type materiaal. Neuron gebruikt de gegenereerde gegevens om in real time de recycleerbare materialen en verontreinigingen in sorteeromgevingen te identificeren. AMP Neuron blijft continu doorbraken realiseren op het gebied van gegevens­nauw­keurigheid en classificatie. Dat helpt klanten over de hele wereld om een meer datagestuurde aanpak te hanteren om de terugwinning van afval te vergroten, de kosten te verlagen en de operationele activiteiten te optimaliseren. 

De Cortex-sorteerrobots voeren fysieke taken uit, zoals het sorteren, picken en verplaatsen van materialen op een slimme wijze.

De nauwkeurigheid en de prestaties van AI zijn gebaseerd op het trainen van een platform met zoveel mogelijk beelden uit de praktijkomgeving. Die beelden heeft AMP van de meeste materialen. Vandaag beschikt AMP over ’s werelds grootste dataset van beelden van recycleerbaar materiaal voor gebruik in machine learning. Die dataset blijft overigens verder exponen­tieel toenemen naarmate meer en meer installaties worden geïnstalleerd. Meer installaties vertaalt zich namelijk in een sterker netwerk dat voort­durend verbetert. De objectherkenning omvat honderden categorieën papier, kunststoffen, metalen en andere materialen, die verder opgesplitst worden op basis van hun vorm, kleur, kwaliteit en meer. Neuron kan materialen traceren tot op het niveau van de merkeigenaar. Bedrijven kunnen AI-platformen bouwen in laboratoriumomgevingen, met schone, gecontroleerde materialen en bandsnelheden, maar het wordt pas echt waardevol als deze AI-platformen vuile en dynamische materialen herkennen in operationele sorteerinstallaties. 

Op de beurs presenteert het team ook AMP Cortex , de sorteerrobot met ongeveer 230 installaties in meer dan tachtig bedrijven op drie continenten. Ondertussen heeft AMP overal in Europa recyclingoplossingen geïmplementeerd, zoals bij FCC Medio Ambiente in Spanje. De Cortex-sorteerrobots voeren fysieke taken uit, zoals het sorteren en picken van materialen. Dat levert een nauwkeurigheid tot 99% op en tot 80 picks per minuut. Tegelijk kunnen de arbeidskosten drastisch dalen en stijgt de waarde van het teruggewonnen materiaal, 24/7 en met consistente productiviteit.  

Door te zoeken naar specifieke kleuren, vormen, texturen of logo’s herkent het systeem patronen die verband houden met het type materiaal.

Naast de robotsorteersystemen zal AMP ook zijn modulaire computervision systeem ‘AMP Vision’ voorstellen. Dat helpt operators om inzicht te krijgen in de materiaalstroom in de verschillende fases van het sorteerproces. Het is een snel en efficiënt alternatief voor manuele steekproefcontroles. Wanneer het systeem wordt geïntegreerd met AMP Clarity, de softwareoplossing voor materiaalkarakterisering en robotprestaties, kunnen gebruikers de materiaal­karakterisering en de robotprestaties in real time monitoren in de hele fabriek. AMP heeft onlangs nieuwe Clarity-functies geïntroduceerd, waaronder massaschatting, pickingopdrachten voor robots, waarschuwingen en statusopvolging. Ook de rapportagemogelijkheden werden uitgebreid.

Tijdens Vakbeurs Recycling geeft het Nederlandse team van AMP toelichting bij de oplossingen van het bedrijf en concrete voorbeelden tonen van installaties in Europa. AMP heeft zijn team uitgebreid met medewerkers voor verkoop­ondersteuning, opleiding, service en marketing, naast directe verkoop­medewerkers die zich richten op België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.   

Standnummer D120

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details