NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Wecycle voor bedrijven

Wecycle voor bedrijven

Stichting OPEN, bekend van de consumentencampagnes onder de naam Wecycle en de 13.000 inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten, start met ‘Wecyclevoorbedrijven.nl’. Een eerste schatting laat zien dat er nog veel elektrisch afval bij Nederlandse bedrijven ligt. Te veel van deze afgedankte elektrische apparaten (te herkennen aan een stekker of -plek voor- een batterij) blijven liggen of verdwijnen zelfs in het afval, terwijl deze gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Wecyclevoorbedrijven.nl maakt het vanaf nu (ook) voor bedrijven gemakkelijk om elektrisch afval verantwoord in te leveren (mogelijk tegen een vergoeding) of op te laten halen.

Inleveren van oude elektrische apparaten door bedrijven is tot op heden niet altijd eenvoudig. Vaak moet hiervoor worden betaald en dienen bedrijven het zelf weg te brengen. Wecyclevoorbedrijven.nl maakt het afdanken laagdrempelig. Steeds meer organisaties zien duurzaam ondernemen namelijk als een vanzelfsprekendheid. Wecycle voor bedrijven geeft ze handvatten voor een­voudig afdanken en recycling van afgedankte elektrische apparaten, zoals laptops en licht­armaturen, beeld­schermen, koelkasten, medische apparaten, bewakings­systemen, waterkokers, ventilatoren etc. Bedrijven kunnen dit elektrisch afval zelf weg­brengen of op laten halen. Hier­mee bekrachtigen ze hun duurzaamheids­beleid. Jan Vlak, directeur Stichting OPEN: “Ik vind het een enorm positieve ontwikkeling dat veel bedrijven met verduurzaming bezig zijn. Met Wecyclevoorbedrijven.nl willen we ieder bedrijf, vereniging of stichting de mogelijkheid geven afgedankte elektrische apparaten op een een­voudige manier af te danken. Op die manier maken we optimaal gebruik van de grondstoffen in dit elektrisch afval. Met veel voordeel voor mens, milieu maar ook voor de bedrijven zelf.”

Afdanken apparaten is gratis

Op de website staan de verschillende mogelijk­heden beschreven: brengen naar een Wecycle inleverpunt voor bedrijven of laten ophalen door Stichting OPEN. Het platform geeft organisaties de mogelijkheid in contact te komen met marktpartijen die afgedankte apparaten innemen en hier soms een marktconforme prijs voor willen bieden. Indien de markt geen oplossing kan bieden, kunnen apparaten gratis en veilig via Stichting OPEN worden opgehaald. Bedrijven voldoen op deze wijze aan wet- en regelgeving. Wecyclevoorbedrijven.nl geeft aan dat naast recycling er ook andere manieren zijn voor bedrijven om afgedankte elektrische apparaten duurzaam en verantwoord af te danken. ‘Wecyclen’ noemen ze dat. Verkopen is een gunstige optie, maar weggeven kan natuurlijk ook.

Afgedankte apparaat vrijwel geheel benut

Wanneer elektrisch afval op de juiste manier wordt ingeleverd, wordt dit gerecycled of krijgt dit een nuttige toepassing. Emissie van gevaarlijke stoffen wordt daarmee vermeden en (kritische) grond­stoffen teruggewonnen. Stichting OPEN ziet ook voor ondernemers­verenigingen en branche­organisaties een belangrijke rol weg­gelegd. Via hun netwerk kunnen zij onder­nemers bereiken en met de hulp van Wecyclevoorbedrijven.nl hun leden oproepen verantwoordelijk met e-waste om te gaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details