NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vraag naar smeer-, blus-  en overdruksystemen stijgt

Vraag naar smeer-, blus- en overdruksystemen stijgt

De vraag naar smeersystemen en blusinstallaties neemt sterk toe in de recyclagewereld. Dat stelt AMC vast. Bedrijfsleider en eigenaar David Cooninx schetst de voordelen.

Automatisch brandblussysteem door AMC.

Automatisch brandblussysteem door AMC.

 

Algemene Mechaniek Cooninx (AMC) levert, monteert en onderhoudt smeer-, blus- en overdruksystemen. Onder zijn klanten tal van sloop-, grondverzet-, en recyclagebedrijven. AMC, met hoofdkwartier in Belgisch Limburg, monteert en repareert sinds 2007 door de hele Benelux. Na de oprichting volgde een snelle groei. Momenteel installeert het bedrijf nu zo’n 300 systemen op jaarbasis. Kenmerkend voor het werk van AMC is de kwalitatieve montage en perfecte afwerking. Doordat de bedrijfsleider zelf dagelijks onderweg is voor installaties, behoudt hij veel voeling met de sector.

Algemene Mechaniek Cooninx

Voordelen automatische smering

Automatische smeersystemen hebben als voordeel dat de machine dynamisch (in werkende toestand) gesmeerd wordt. Hierdoor wordt het vet beter verspreid en geraakt er geen vuil in de lagers of pennen en bussen. Met het juiste vet en dosering vormt het vet een afdichtingskraag aan de buitenzijde van de lagers zodat het binnendringen van stof, vuil en zand wordt vermeden. Daarnaast wordt met een automatisch smeersysteem materieelstilstand vermeden wat minder tijdsverlies en extra kosten met zich meebrengt. AMC werkt veel met het Italiaanse merk ILC. “Dit systeem is qua standaardopties het meest veelzijdig”, stelt Cooninx. De voordelen zijn legio: standaard is de pomp voorzien van laagmelding, een rotatiealarm, een vuilfilter en een manometer voor visuele controle. Daarnaast heeft hij een groot reservoir van 4 kg. Verder kan de pauze en smeertijd per minuut ingesteld worden, wat een preciezere afstelling mogelijk maakt. Cooninx benadrukt dat AMC als onafhankelijk bedrijf ook andere merken in zijn portfolio heeft.

Algemene Mechaniek Cooninx

Overdrukcabines en brandblussystemen

AMC is eveneens op andere vlakken actief in de sloop- en recyclagesector. Zo installeert het bedrijf overdrukcabines en brandblussystemen. De vraag naar overdrukcabines is het grootst in Nederland, waar de wetgeving het gebruik ervan verplicht stelt. “Hierbij werken wij samen met Ventox, één van de grootste leveranciers van overdruksystemen”, zegt Cooninx. Ook de vraag naar brandblussystemen is op het moment booming. Zo krijgt AMC bijvoorbeeld veel aanvragen voor de installatie op shredders en wielladers. Het bedrijf heeft een uitgebreide ervaring met blussystemen in machines waarvan een hoge inzet en belasting wordt gevergd. Het heeft klanten in de overslag en recyclage. Cooninx: “Als deze machines tijdens het werk of na een lange dienst worden geparkeerd zijn hitte, restdruk en kortsluiting factoren die nog geruime tijd na stilstand een brand kunnen veroorzaken. De mechanische werking van een automatisch brandblussysteem zorgt ervoor dat 24/7 de brand binnen enkele seconden wordt gedetecteerd en geblust.” Op deze manier kan de schade tot een minimum beperkt blijven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details