NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Warmtecamera biedt perfecte oplossing              voor het monitoren van opgeslagen afval’

‘Warmtecamera biedt perfecte oplossing voor het monitoren van opgeslagen afval’

Bij Infrawatch uit Friesland hebben ze veel ervaring met het bewaken van bouwterreinen en andere diefstal- en vandalismegevoelige buitenruimtes. Ze zijn in die rol al heel lang actief bij veel recyclers met hoogstaande bewakingscamera’s. Een andere toepassing van camerabewaking is die met warmtecamera’s. Hiermee kan in een zeer vroeg stadium broei en brand worden vastgesteld.

Warmtedetectie kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

In de recyclingbranche heeft veiligheid vrijwel overal een hoge prioriteit. Je moet er niet aan denken dat je opgeslagen compost, hout, papier of bijvoorbeeld restafval gaat broeien of branden. En als dat dan toch gebeurt, dan is een vroege signalering cruciaal voor het voorkomen of beperken van schade. We spreken Klaas Algra, medeoprichter en mede-eigenaar van Infrawatch, een Fries familiebedrijf: “We spelen een belangrijke rol bij afvalopslag en sloopwerken. Middels onze warmtebeeldcamera’s houden we de situatie bij de klant nauwlettend in de gaten. Met de Infrawatch Heat & Fire oplossing is de klant verzekerd van een optimale monitoring van zijn locatie. Als specialist weten we wat er in de verschillende branches speelt, maar een aantal zaken hebben alle klanten met elkaar allemaal gemeen: men zoekt kwalitatief hoogstaande apparatuur, perfecte dienstverlening en een uitstekende service. Bij Infrawatch bieden we dat allemaal.”

InfraWatch heeft een landelijk bereik zoals hier bij Schiphol.

Snel reageren

Het komt toch vaker voor dan je denkt dat een klant de bewaking van zijn terrein of werf is vergeten te regelen. Bij Infrawatch krijgen ze met enige regelmaat last-minute verzoeken: “of er vandaag toch nog één of meerdere camera’s geplaatst kunnen worden.” En vraag dan niet hoe dat vaak geregeld wordt, maar de mannen en vrouwen van Infrawatch regelen het gewoon. Is er een probleem met een geïnstalleerd systeem? Ook dan zijn ze snel ter plaatse. Er is natuurlijk meer nodig of gewenst dan alleen die camera’s. Zo zijn alle bewakings- en warmtecamera’s gekoppeld met de meldkamer van Trigion. Deze strategische partner is volledig gecertificeerd en men kan echt bouwen op hun dienstverlening voor het monitoren van de beelden en het opvolgen van alarmmeldingen.

Camerabewaking op project Zuiderzeewind.

Opslag en bekijken van de beelden

Alle camera’s zijn voorzien van opslagmedia voor het bewaren van de beelden. Dit kan op een lokale NAS of eventueel SD-kaarten. Op deze manier kan men altijd beelden tot wel één of twee maanden terugkijken. Maar ook live meekijken behoort tot de mogelijkheden. Elke klant kan een eigen portal ingericht krijgen en middels een smartphone of computer ziet je dan wat er op dat moment op jouw terrein allemaal gebeurt. Het lijkt voor de hand liggend dat je als klant dat zelf kan zien, maar vaak blijkt dat andere partijen het toch niet aanbieden waardoor Infrawatch zich op deze manier onderscheid ten opzichte van andere leveranciers.

Overal te plaatsen

De installaties van Infrawatch kunnen overal geplaatst worden. Als er sprake is van netstroom dan is Infrawatch Grid de ideale oplossing. Voor locaties waar alleen overdag stroom beschikbaar is, adviseert men vaak de hybride oplossing en daar waar geen stroom voorhanden is, wordt de Infrawatch Solar geplaatst. Deze behoeft slechts 40 uur zonne-instraling om 1 week volledig autonoom te functioneren. Maar welk systeem je ook kiest, je beschikt altijd over haarscherpe beelden waar politie en/of beveiligingsbedrijven écht wat aan hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details