NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vanheede Environment Group versterkt marktpositie met overname Soret
Evelyne Decrans, Caroline Vanheede, David Vanheede, Marc Soret, Christel Debrouwer, Stephanie De Clercq, Maxim Soret

Vanheede Environment Group versterkt marktpositie met overname Soret

Eind januari sloten Vanheede Environment Group en Soret een akkoord voor de overname van de activiteiten van Soret, gevestigd in Nijvel. Beide bedrijven zijn actief in de sector van afvalbeheer. De overname kadert in de duurzame groeistrategie van Vanheede Environment Group met aandacht voor opkomende niches.

De activiteiten die hierbij worden overgenomen, zijn verhuur van containers, het sorteercentrum, levering van steenpuin en ophaling van hechtgebonden asbest. De leiding van het bedrijf – dat 35 medewerkers telt  –  zal verder gezet worden door Maxim Soret en Stephanie De Clercq, de zoon en schoondochter van de oprichters van het bedrijf.

Twee familiebedrijven met dezelfde waarden

Net zoals Vanheede, is Soret een familiebedrijf, dat voortdurend investeerde in duurzame, milieuvriendelijke oplossingen, zoals hun sorteerlijn die aangedreven wordt door 1000 zonnepanelen, de verwerking van groenafval tot teelaarde en de verwerking van steenpuin voor hergebruik. “Het familiaal bedrijf sluit qua karakter perfect aan bij de cultuur van ons bedrijf en hun ligging en activiteiten zijn een perfecte aanvulling voor onze groep.” – Caroline Vanheede.

Over Vanheede Environment Group

Vandaag biedt Vanheede aan meer dan 15.000 klanten een duurzame, efficiënte en economische oplossing op het gebied van afvalmanagement. Het bedrijf vervult een sleutelrol in het realiseren van de circulaire economie door elke afvalstroom te verwerken tot een nieuwe grondstof of tot energie, dit zowel in eigen als externe verwerkingssites. Vanheede Environment Group behoort tot de top 5 in de Benelux en Noord-Frankrijk. Het bedrijf telt ruim 850 medewerkers verspreid over 14 vestigingen in België, Luxemburg en Frankrijk. De volledige bedrijvengroep verwerkt jaarlijks meer dan 1.000.000 ton afval, waarvan 95% met een nuttige toepassing. Als geïntegreerd milieubedrijf beheert Vanheede Environment Group meer dan 2.300 afvalstromen met als visie ‘Towards a circular world, in a sustainable way’. Dankzij de performante verwerkingssites staat ze garant voor de productie van meer dan 53 miljoen kWh groene energie, goed voor 15.000 huishoudens, en maakt ze ongeveer 580.000 ton nieuwe grondstoffen. Vanheede Environment Group heeft een geconsolideerde omzet van 180 miljoen euro.

Over Soret

Soret werd opgericht door Marc Soret en zijn echtgenote Christel Debrouwer en is al 35 jaar actief in de verwerking van afval. De voornaamste activiteiten van het bedrijf zijn verhuur van containers, een sorteercentrum, het leveren van steenpuin en de ophaling van hechtgebonden asbest. In het begin van de jaren ’80 werd gestart met de verhuur van containers. Deze activiteit zorgde voor een enorme groei en resulteerde in 1999 in de verhuis van het sorteercentrum en de bureaus naar een gloednieuw sorteercentrum in Nijvel, een centrale locatie tussen Brussel en de provincies Henegouwen, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. Hier wordt sindsdien het ingezamelde afval gesorteerd en verwerkt zodat het een tweede leven krijgt. Particulieren, kleine zelfstandigen en grote bedrijven kunnen er terecht met hun afval.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details