NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Scheiden van grond, lange smalle takjes, naalden en (dure) taxus zaden?
De rookdetectiecamera van Araani is Bosec gecertificeerd.

Scheiden van grond, lange smalle takjes, naalden en (dure) taxus zaden?

Compact scheiden in drie fracties

Boomkwekerij Barry van Aert uit het Nederlandse Zundert ontving onlangs een dubbeldeks Flexiever Mini Screener van machinebouwer SMO. De op maat gemaakte minizeef wordt gebruikt voor het zeven van taxuszaad. De combinatie van een vierkant zeefnet van 8 × 8 mm bovenaan en een zeefnet met sleuven van 100 × 3 mm onderaan, zorgt voor een mooie scheiding tussen de aarde, de naalden en de zaden zelf.

Lange dunne takjes en naalden.

Het toont de veelzijdigheid van SMO en de focus van machines op maat en speciale producten voor een groeiend aantal sectoren. Zo bedient SMO al lang niet meer alleen de markt voor grondverzet of recycling, maar ook die van tuinaannemers, verhuurbedrijven, bodemonderzoek, scholen, groendiensten en zelfs particulieren. Op de website van de onderneming is een groeiend aantal video’s te bekijken waar klanten kunnen filteren op sector en toepassing. Salesmanager Michael De Craene wijst op het grote voordeel dat de Flexiever Mini Screeners hebben: “Ze zijn heel gemakkelijk in te passen of toe te voegen aan al bestaande productielijnen in de recycling of industrie. De Mini heeft een horizontaal frame met vier verticale kokers waaronder verschillende onderstellen passen. Die onderstellen en frames kunnen we volledig op maat maken en installeren, wat onze zeven een enorme flexibiliteit geeft. De zwarte zeefbox is het hart van de machine maar daaromheen is alles mogelijk.” 

Flexiever Mini Screener.

Zeeffracties

De Flexiever Mini Screener kent een aantal voordelen. Zo werkt de machine op 220 V, wat hem praktisch overal inzetbaar maakt. Bovendien is de zeef geluidsarm en kan de hellingsgraad heel gemakkelijk worden ingesteld. Ook kan de vibratie van de trilmotor apart ingesteld worden. De maasopeningen van de zeefnetten zijn verkrijgbaar vanaf 0,5 × 0,5 mm wat ervoor zorgt dat de machine voor heel veel industriële toepassingen kan ingezet worden. “Die netten zijn overigens binnen vijf minuten te wisselen”, zegt De Craene. 

“En we hebben heel veel verschillende zeeffracties op voorraad liggen.” Zo is het ook mogelijk dat de machines kunnen worden uitgerust met twee dezelfde zeefnetten waarbij dan een zeefoppervlakte ontstaat van 360 x 90 cm (= 3,24 m²). Of de gebruiker plaatst verschillende netten waardoor er in drie fracties afgezeefd kan worden. De laatste ontwikkeling is dat de mobiele schudzeven leverbaar zijn met een batterijpack, wat werken op plaatsen waar de stroomvoorziening een probleem is mogelijk maakt. 

Kruiwagenmodel, Flexiever Garden.

Kruiwagenmodel

Flexiever Garden is een zogenaamd ‘kruiwagen-model’ en beschikt over een praktisch elektrisch aangedreven 1-deks minizeef. Daardoor is de machine makkelijk verplaatsbaar en kan ze overal ingezet worden. Ze kan beladen worden met een schop of via een transportband. De Flexiever Garden is een budgetvriendelijke zeefmachine voor bedrijven en particulieren die maar sporadisch producten moeten afzeven. De zeefmachine kan ingezet worden in de meest uiteenlopende sectoren en is ook geschikt voor particulier gebruik.”

Maar ook de fijne fractie met de zaadjes.

Nieuwe loot

Nieuwe loot aan het snel groeiende machinepark van SMO is de Tigerbite 400 crusher, waarvan SMO sinds kort het dealerschap in handen heeft. Deze minicrusher is in staat om 6 ton per uur te verkleinen. De machine kan onder andere asfalt, bakstenen en glas breken. De breker is slechts 730 mm breed, wat zorgt voor gemakkelijke doorgang en manoeuvres in krappe ruimtes. De Craene: “Hij is echt ontworpen voor moeilijk bereikbare plaatsen. De transportband kan simpel opgevouwen worden. Dat zorgt samen met het gewicht van de machine (968 kg) voor een gemakkelijk transport.”   

Twee zeefnetten boven elkaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details