NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Puin en afgegraven grond  in alle autonomie valoriseren

Puin en afgegraven grond in alle autonomie valoriseren

Aannemers hebben nood aan installaties om de volledige keten van afgegraven grond en puin te stroomlijnen. Met een actieradius die zich uitstrekt over de Benelux en Noord-Frankrijk legde DisCri zich de voorbije jaren toe op het ontwerp, de fabricage, de montage en het onderhoud van menginstallaties voor de valorisatie ervan. Een evolutief concept dat gebruikers meester maakt van de situatie en dat hen een vorm van polyvalentie en autonomie biedt die zeldzaam is in de sector.

Jean Crispeels, oprichter van DisCri en gepassioneerd door innovatie, werkt zich al jaren uit de naad om de strikte richtlijnen in de hedendaagse regelgeving om te zetten in opportuniteiten, ten voordele van zijn klanten – stuk voor stuk kmo’s die zich toespitsen op bouw, wegenbouw en recyclage.

DisCri kan rekenen op een jong en dynamisch team.

 

Klanten vragen polyvalentie

In het verleden kampte de sloop- en grondverzetmarkt met een nijpend gebrek aan middelgrote installaties die aannemers in staat stellen om de volledige recyclageketen van afgegraven grond en puin te stroomlijnen. DisCri ontwikkelde dan ook een hoogrendementssysteem om de breedst mogelijke waaier aan producten en granulaten te kunnen behandelen. Crispeels: “Al mijn centrales zijn in staat om aarde en kalk of zand en cement op dezelfde manier te verwerken, want mijn klanten werken doorgaans met beide grondstoffen. Er zijn niet veel Europese spelers die dit kunnen aanbieden.” De robuuste, duurzame installaties zijn vervaardigd uit thermisch verzinkt plaatstaal van minstens 5 mm dik en kunnen dus tegen een stootje. Om kmo’s in de bouw-, infrastructuur- en recyclagesector nog meer op hun wenken te bedienen, kwam het er bovendien op aan om een modulair concept uit te werken. Zo kunnen klanten starten met een kleine installatie, om vervolgens door te groeien naargelang de evolutie van hun marktactiviteiten, en dat aan een beperkte prijs. Alle elementen zijn standaard en de automatisering is intuïtief om de klant ook in geval van nood autonoom te laten functioneren. De bijbehorende software is compatibel met tablets en smart-phones en laat gebruikers zelfs toe om de installatie te bedienen waar en wanneer ze dat wensen.

De footprint van een DisCri-installatie bedraagt slechts 120 m².

 

De voordelen van continue systemen

Hoewel DisCri ook over discontinue systemen beschikt, promoot het vooral continue systemen, aangezien deze laatste energiezuiniger zijn. Bovendien maken ze het mogelijk om met een relatief lichte installatie hoge rendementen te halen. Daarnaast blijken continue systemen veel beter aangepast te zijn aan de nieuwe verplichtingen inzake afgegraven gronden en sloopproducten dan grote installaties met een discontinue werking. De hedendaagse regelgeving stipuleert dat sloopproducten gerecycleerd moeten worden, wat het meng-proces veel complexer maakt. De continue techniek is geschikt voor de behandeling van grotere granulaten, wat ideaal is voor de valorisatie van recyclagematerialen. Crispeels: “Bovendien weten recyclagecentra niet hoe ze moeten omgaan met fijne, te heterogene en te zware fracties die dus niet rendabel zijn in een betoncentrale. Via continue systemen kunnen ze toch gevaloriseerd worden.” Crispeels rust echter niet op zijn lauweren en broedt intussen al op nieuwe projecten: mobiele hoogrendementsmachines voor de behandeling van kalkhoudende gronden of cementpuin, die op de werf zelf kunnen worden ingezet!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details