NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Persen met slimme cleantech voor een duurzame toekomst

Persen met slimme cleantech voor een duurzame toekomst

Herinnert u zich Nokia nog? Ze gingen van Finse hero naar zero omdat ze niet op tijd geanticipeerd hadden op de evolutie van gsm naar smartphone. Het was een waarschuwing voor andere Finse bedrijven om te blijven innoveren. Iets wat Europress ter harte neemt met zijn cilinderpersen en verticale balenpersen. Ze zijn het voorbeeld bij uitstek geworden van slimme cleantech. 

Europress evolueerde het voorbije decennium van een traditioneel Fins maakbedrijf tot een fabriek van de toekomst. Het gemeenschappelijke kenmerk voor elke pers die het bedrijf verlaten is dat ze technologie in het hart dragen. Slimme technologie, want in de wereld van Industrie 4.0 maakt data het verschil. Country Manager Geert Proost: “Door een gebrek aan informatie verliezen we kostbare tijd. Vandaag wordt meer dan de helft van de persen al geleegd wanneer ze nog niet eens voor driekwart gevuld zijn. Dat komt omdat het legen aan een vaste frequentie gebeurd, vaak wekelijks, want men heeft geen zicht op de exacte vulgraad. Dat moest toch anders kunnen? Europress heeft daarom enkele jaren geleden de knop omgedraaid om intelligente persen te maken, die informatie kunnen verzamelen, koppelen en analyseren. Iedereen heeft de mond vol van Industrie 4.0. Wij brengen het concreet in de praktijk. Met onze slimme cleantechtechnologie weet de afvalinzamelaar hoeveel kg er al in zit, wat het meest opportune moment van legen is en wanneer hij weer vol zal zijn. Kortom, de efficiëntie en het recyclagepercentage zal aanzienlijk verhogen.” 

Geert Proost: “Met onze slimme cleantechtechnologie weet de afvalinzamelaar hoeveel kg er al in zit, wat het meest opportune moment van legen is en wanneer hij weer vol zal zijn. Kortom, de efficiëntie en het recyclagepercentage zal aanzienlijk verhogen.”

Data is goud waard

Een aanpak die voor gebruikers enorm veel voordelen oplevert. Een slimmer fleetmanagement van persen, optimaliseren van de uptime dankzij remote maintenance, integratie in uw eigen informaticasystemen voor een naadloze flow … Data is nu eenmaal goud waard. “Door onze persen zelf gegevens te laten verzamelen en te communiceren naar andere systemen, kunnen onze klanten zich eigenlijk beter focussen op hun corebusiness. En u hoeft niet meteen al uw persen van de hand te doen. Met onze retrofitkit, kunnen we ook uw bestaande persen slimmer maken. De coronacrisis heeft getoond hoe belangrijk het vandaag is om over de juiste data te beschikken, om online te kunnen rapporteren, om kleine technische interventies zelf te kunnen uitvoeren … Iedereen snapt waarom we vrachtwagens uitrusten met een boordcomputer en een gps. Sinds corona begrijpen bedrijven ook beter wat de voordelen zijn van hun persen slimme technologie aan boord te geven en zo vitale informatie aangereikt te krijgen over hun corebusiness. De (r)evolutie is op gang getrokken”, vertelt Proost.

Dankzij de slimme diensten van Europress kunnen klanten hun afvalbeheer optimaliseren en tegelijk het milieu

Tegen een stootje kunnen

De basis blijft uiteraard een goede pers. En die heeft Europress zeker in huis. Hun Scandinavische afkomst maakt dat ze tegen een stootje bestand moeten zijn. De buitentemperaturen kunnen er immers tot onder -30°C dalen en de sneeuw kan er anderhalve meter hoog liggen. Met een productie van meer dan 2.000 stuks per jaar mag Europress zich marktleider noemen in de Nordics voor afval- en balenpersen. Vanuit de Benelux met hoofdkwartier in Houthalen-Helchteren zal nu de rest van Europa voor de bijl gaan. Daar is Proost van overtuigd. “We zijn nu al volop bezig met het uitbreiden van onze huidige organisatie. Het zijn immers geen holle verkooppraatjes. Er staat een topproduct achter. Europress persen zijn opgebouwd volgens het mecanoprincipe, waardoor klanten al heel ver kunnen gaan om hem perfect op hun maat te krijgen en te laten meegroeien met hun noden. Moet hij van de loskade naar begane grond verhuizen? Dan hoeft u enkel de aangepaste vulmond te verwijderen en te vervangen door een ander type. En voor wie zijn gading nog niet gevonden zou hebben is ook maatwerk mogelijk. En dankzij onze slimme diensten kunnen klanten hun afvalbeheer optimaliseren en tegelijk het milieu beschermen”, besluit Proost.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details