NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Perscontainerspecialist verdubbelt capaciteit

Perscontainerspecialist verdubbelt capaciteit

Met de verhuizing naar de nieuwe locatie heeft Wortmann Milieutechniek zijn capaciteit meer dan verdubbeld. Het was volgens eigenaar Max Wortmann broodnodig om de groei die ze voor ogen hebben te kunnen realiseren. En daar plukt de allround specialist in perscontainers nu al de vruchten van. Het bedrijf is een duurzame en inspirerende partner voor klanten, leveranciers en medewerkers. 

Wortmann Milieutechniek is een duurzame en inspirerende partner voor klanten, leveranciers en medewerkers.

Wortmann Milieutechniek is al 35 jaar gespecialiseerd in verkoop, verhuur, onderhoud en revisie van perscontainers. Ruim vijf jaar geleden nam Max het bedrijf over van zijn vader en in korte tijd heeft hij de organisatieaanzienlijk uitgebreid. “In het vorige pand hingen we met armen en benen naar buiten. Dat bracht een zekere romantiek met zich mee, maar het stagneerde de groei van ons mooie bedrijf. Reden om nieuw te gaan bouwen, op een andere locatie. Niet alleen om de capaciteit te vergroten, maar ook om als bedrijf verder te groeien in termen van professionaliteit, efficiency en veiligheid. Het is een totaal ander bedrijf geworden”, concludeert Max. “Al maken we natuurlijk dankbaar gebruik van de schat aan kennis en ervaring die we in 35 jaar hebben opgebouwd.”

Met de verhuizing naar de nieuwe locatie heeft Wortmann Milieutechniek zijn capaciteit meer dan verdubbeld.

Eigen engineeringsafdeling

Parallel aan de verhuizing naar de nieuwe locatie zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. “Zo hebben we geïnvesteerd in een eigen engineeringsafdeling”, zegt Max. “Alles wat we bouwen, wordt volledig ontworpen en getekend in eigen huis. Hierdoor leveren we steeds meer klantspecifieke oplossingen en kunnen we de wensen van onze klanten nog beter en vollediger afstemmen. Bovendien komt het de efficiency ten goede en draagt het bij aan de continue verbetering van toekomstige producten. Een andere mooie stap die we gezet hebben, is de ingebruikname van een volledig gedigitaliseerd systeem voor service en onderhoud van machines. Alles wordt voortaan digitaal geregistreerd. Klanten kunnen zodoende de volledige onderhouds­historie raadplegen en service- en/of keuringsrapporten heel eenvoudig downloaden via een online portal. Tot slot investeren we veel in het opleiden van jonge mensen en in het delen van kennis. We willen jongeren enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Dat doen we in samenwerking met scholen in de regio en het aanbieden van BBL-trajecten. Recent hebben we twee BBL’ers een vaste baan kunnen aanbieden na het behalen van hun diploma.”

Stationaire pers van het merk Avermann met trechter gebouwd door Wortmann.

Circulariteit

Wortmann onderhoudt en reviseert ieder merk en ieder type perscontainer. Nieuwe machines worden geleverd van het merk Avermann. Twee jaar geleden is Wortmann Milieutechniek de samenwerking met de Duitse fabrikant gaan intensiveren. “Behalve dat wij agent zijn voor het leveren van nieuwe perscontainers in Nederland, zijn we een gezamenlijk initiatief gestart om gebruikte machines van Avermann een tweede leven te geven. Alle machines die via Avermann retour komen, ondergaan in onze werkplaats in Emmen een volledige revisie om ze vervolgens tegen een interessante prijs op de Europese markt aan te bieden. De machines gaan dan met gemak weer tien jaar mee. Een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie”, zegt Max. Inmiddels worden machines zelfs op voorraad gereviseerd. “Dat wil zeggen dat de perscontainer alleen nog in de door de klant gewenste kleur gespoten hoeft te worden. De levertijd bedraagt daardoor slechts vier weken, terwijl je voor een nieuw exemplaar iets meer geduld moet hebben.” 

Veiligheidshekwerk met lichtschermbeveiliging en hef-/kantelinstallatie voor het ledigen van rolcontainers. Door Wortmann zelf ontworpen en gebouwd.

Evalueren en blijven leren

De wens om te verbeteren loopt als een rode draad door het bedrijf. “In de werkplaats willen we iedere week ten minste één punt van onze verbeterlijst aangepakt hebben. Hoe klein dit punt ook is, het brengt ons altijd verder dan waar we gisteren waren. En zo proberen we ook met onze klanten om te gaan. Door samenwerkingen en projecten te evalueren, blijven we continu bouwen aan onze relatie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details