NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Perfect uitgerust betonlabo maakt de stap naar BENOR certificatie

Gestaag groeien. Dat is wat Grobelco, gelegen aan het kanaal in Maasmechelen doet. Dat dankt het vooral aan polyvalentie. Alles wat nodig is voor wegeniswerken, daar kan het zijn klanten bij ondersteunen, van overslag tot wegenbouw, van afbraak tot recyclage, met een eigen breekwerf en betoncentrale. In het kader van de BENOR certificatie investeerde het bovendien in een eigen labo. Lasertopo zorgde voor een uitrusting op maat.

Grobelco bestaat momenteel vier jaar. Toch gaat er meer ervaring onder schuil. Het ontstond immers uit Interklinker dat zich focuste op bestrating. Sinds Patrick Baeten het roer overnam werd het vizier verruimd. Er kwam onder andere een betoncentrale bij. “Onze sterkte ligt in onze diversiteit. We willen klanten ondersteunen met alles wat bij wegeniswerken komt kijken. Door deze brede waaier aan werkzaamheden zijn we ook in de coronacrisis steeds goed aan het werk gebleven.” De honger van Grobelco is echter nog niet gestild. Het bedrijf wil blijven voort groeien. De recente aankoop van een Hitachi rupsgraafmachine onderstreept die ambitie. “We tekenen daarmee zelfs voor een primeur. We zullen als eerste bedrijf in België de Zaxis 7 beschikken.”

controle-van-de-druksterkte-gebeurt-met-een-automatische-drukpe-kopieren

Controle van de druksterkte gebeurt met een automatische drukpers van 2.000 kN.

 

Meet- en testapparatuur met een goede reputatie

Daarnaast maakt het bedrijf werk van zijn BENOR certificatie voor hydraulisch gebonden mengsels. “Het is een onafhankelijk en betrouwbaar certificaat dat onze klanten de garantie geeft dat onze bouwproducten over de juiste technische eigenschappen beschikken”, vat Baeten de troeven van dit label samen. Ing. Tom Mangelschots begeleidt Grobelco in dit traject. Eén van de vereisten om een BENOR certificatie te kunnen krijgen is het beschikken over een eigen laboratorium. Voor de uitrusting ervan verwees Mangelschots naar LaboConstruct, een afdeling van Lasertopo, die gespecialiseerd is in hoogtechnologische meet- en testapparatuur. Dat gebeurde na een uitgebreide vergelijking van wat er op de markt aanwezig is. “Voor mij was Lasertopo een naam die me vertrouwd in de oren klonk, want heel wat bedrijven hier in de buurt hadden er al uitstekende ervaringen mee. Bovendien beschikken ze over een zeer ruim en kwalitatief aanbod, waardoor ik aan één leverancier genoeg had”, vertelt Baeten.

een-volautomatische-proctorverdichter-in-een-geluidsarme-kast-g-kopieren

Een volautomatische proctorverdichter in een geluidsarme kast geeft een enorme meerwaarde.

 

Juiste service en ondersteuning

Werkelijk alles wat nodig is voor de controle van beton, kreeg een plaatsje in het labo van Grobelco. Droogovens, weegschalen, valhamer, drukpers, blauwmethyleen set … Met een blik op de toekomst en het belang van COPRO keuringen, werden er verder alle mogelijkheden voorzien voor het testen van cementgebonden mengsels. “Ons labo is nu bijna een jaar volledig uitgerust en operationeel. De meet- en testapparatuur die LaboConstruct geleverd heeft, voldoet perfect aan wat we nodig hadden. Een jaar later hebben we nog geen enkel probleem ervaren. En belangrijker nog, ze bieden de nodige ondersteuning. Het gaat niet alleen om de juiste toestellen, je moet ze ook juist bedienen. Naast kwaliteit is service minstens even belangrijk. Ook wat dat betreft zijn we bijzonder tevreden over de samenwerking met Lasertopo. De communicatie verliep vlot en afspraken werden altijd goed opgevolgd. Momenteel is Tom bezig iemand op te leiden om het labo te leiden. Mede dankzij die goede samenwerking hopen we binnen twee maanden BENOR certificatie rond te krijgen”, besluit Baeten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details