NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe Steinert scheidingslijn in gebruik genomen bij Ijzer en Schroothandel B.V. in Putten

Nieuwe Steinert scheidingslijn in gebruik genomen bij Ijzer en Schroothandel B.V. in Putten

In de nieuwe lijn die bij Ijzer en Schroothandel B.V. in eigen huis is ontwikkeld zijn diverse nieuwe Steinert machines geplaatst voor de scheiding van metalen uit de te verwerken stromen. De Steinert machines zijn geleverd door importeur Van der Spek Vianen.

Ijzer en Schroothandel B.V. is een nieuwe naam metaalrecyclingwereld echter de locatie bij de afrit Nulde aan de A28 is bij velen bekend. Ijzer en Schroothandel B.V. is onderdeel van de Vierhouten Groep. De afgelopen periode heeft de locatie een ware metamorfose ondergaan. Alles straalt nu Ijzer en Schroothandel B.V. uit. Het gemotiveerde team staat klaar voor zowel particulieren als bedrijven. Ijzer en metalen kunnen op de locatie worden aangeleverd en als gewenst worden er containers geplaatst voor de afvoer er van.

Om de ijzer- en metaalstromen nog beter te kunnen verwerken heeft Ijzer en Schroothandel geïnvesteerd in de nieuwe scheidingslijn die in goede samenspraak tussen Ijzer en Schroothandel en Van der Spek is samengesteld met de juiste machines om het scheidingsproces optimaal uit te voeren. Om zeker te zijn dat de gewenste scheidingsresultaten behaald konden worden zijn er bij Steinert in het technicum diverse testen uitgevoerd met de verschillende producten.

In de lijn zijn naast Steinert magneettechniek ook een Steinert non-ferroscheider en een Steinert ISS inductiescheider geplaatst. Door het juist samenwerken van deze machines en technieken kunnen er zuivere stromen worden geproduceerd die verder verwerkt kunnen worden of direct ingezet worden bij het produceren van nieuwe metalen.

Voor het ontijzeren van de stromen worden diverse magneetstappen gebruikt waarbij de verschillende producten worden gescheiden. Naast een normale magneetstappen is er ook een zeer sterke Steinert neodymium magneet geplaatst die zelfs de kleinste metaaldelen uit de stromen kan halen.

Met een Steinert NES, een non-ferroscheider worden de non-ferro’s gescheiden uit de te verwerken stromen. De nieuwe Steinert is een machine uit de Steinert NES 5009-serie welke is voorzien van een 18-polig polensysteem. Door deze opbouw wordt een magnetisch veld gevormd van 450Hz.

Uiteraard is de nieuwe Steinert NES voorzien van het gepatenteerde excentrische polensysteem waarmee de Steinert optimaal is af te stellen op het te sorteren product. Het polensysteem is tussen de 0° en 45° te verstellen zodat het krachtveld juist in de productstroom is te plaatsen en het afwerppunt van de non-ferro’s kan worden aangepast aan het product.

In de in de installatie geplaatste Steinert ISS inductiescheider welke is uitgevoerd met de nieuwste door Steinert in eigenhuis ontwikkelde ARGOS sensor techniek kunnen andere metaal- en RVS stromen verder uit elkaar worden gescheiden.

De Steinert ISS is uitgevoerd met een fijne nozzlelijst waarbij de ventielen op 12mm afstand zitten en middels twee openingen per ventiel “schieten” met de lucht op de uit te scheiden delen. De ventielen worden zowel open- als dicht aangestuurd zodat het luchtverbruik tot een minimum wordt beperkt en alleen lucht wordt verbruik om delen uit te schieten.

Op de grote touchscreen display van de ISS kunnen eenvoudig alle functies worden afgelezen en instellingen gewijzigd als benodigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details