NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe Europese marktleider in filteroverdruksystemen: BMAir gaat samen met Amberg Umwelt-Technik

Nieuwe Europese marktleider in filteroverdruksystemen: BMAir gaat samen met Amberg Umwelt-Technik

BMAir, een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van filteroverdruksystemen, heeft 100 procent van de aandelen van Amberg Umwelt-Technik GmbH verworven, de Duitse marktleider in de bouwmachinebranche. Door de fusie ontstaat een nieuwe Europese marktleider op het gebied van filteroverdruksystemen voor bouwmachines.

BMAir is al meer dan 25 jaar de toonaangevende fabrikant van filteroverdruksystemen voor bouwmachines in Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Het productassortiment van BMAir wordt door duizenden bedrijven gebruikt. Het bedrijf volgt een ambitieuze groei- en internationaliseringsstrategie, waarbij de Duitse markt een sleutelrol speelt. Door de fusie met Amberg ontstaat de nieuwe nummer één in de industrie in Europa. De twee bedrijven staan voor een hoog serviceniveau, hoge kwaliteit en betrouwbaarheid tegen een eerlijke prijs. Als gevolg van de fusie zullen de producten van BMAir nu ook via het Amberg netwerk heel Duitsland verkrijgbaar zijn, inclusief installatie en service.

Na de overname door BMAir zal Amberg de operationele activiteiten onder zijn eigen naam voortzetten vanuit haar vestiging in Nettetal. Op organisatorisch niveau zal Robin Veltman, al 20 jaar Managing Partner bij BMAir, naast Thomas Cronen worden benoemd tot Managing Director van de gecombineerde onderneming. Thomas Cronen heeft Amberg Umwelt-Technik GmbH jarenlang met succes geleid als algemeen directeur en heeft Amberg ontwikkeld tot de Duitse marktleider. Samen met Robin Veltman zal hij nu bijdragen aan de uitbouw van beide bedrijven.

De markt voor filteroverdruksystemen ontwikkelt zich zeer dynamisch, gestimuleerd door de geleidelijke verandering van wet- en regelgeving als gevolg van nieuwe kennis over blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Het vereist constante innovatie om deze kennis beschikbaar te maken voor de gebruikers en zodat bedrijven zich aan de voorschriften kunnen blijven houden. Met onze producten voldoen bedrijven vandaag aan de wetgeving van morgen, met een hoog service niveau. De vraag naar filteroverdruksystemen van hoge kwaliteit neemt toe naarmate machinisten en chauffeurs zich meer bewust worden van de gevaren van verontreinigde lucht en bedrijven de verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid van hun werknemers.

Robin Veltman van BMAir zegt over de Amberg overname: “BMAir en Amberg hebben elkaar gevonden omdat we de waarden delen op het gebied van kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid.” Voor beide bedrijven staat de veiligheid van machinisten en chauffeurs bovenaan , dus zijn wij ervan overtuigd dat we samen de beste producten voor heel Duitsland kunnen bieden.

Thomas Cronen van Amberg benadrukt: “De fusie tussen BMAir en Amberg is zeer positief nieuws voor alle medewerkers, klanten en partners. Ons gemeenschappelijk doel is duurzaam succes en verdere groei. De vooruitzichten voor de beide ondernemingen zijn zeer goed en wij zijn ervan overtuigd dat wij de best mogelijke beslissing hebben genomen voor een succesvolle toekomst. Onze klanten zullen profiteren van de gecombineerde knowhow en een breder aanbod dat nog beter kan worden afgestemd op hun huidige en toekomstige behoeften.”

Het productaanbod en de nieuwste oplossingen van BMAir en Amberg worden dit jaar gepresenteerd op ’s werelds toonaangevende beurs voor de bouwmachine industrie, de Bauma in München van 24 t/m 30 Oktober.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details