NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Equipmentlease voor het MKB is bij Beequip snel en eenvoudig geregeld

Zijn robuuste constructie, het onderhoudsgemak en de eenvoudige bediening maken hem tot een all-round talent. Dit talent is de mobiele overslagkraan 818E van Sennebogen. Stoop Verhuur heeft hem onlangs aangeschaft als mooie aanvulling van het gamma recyclagemachines dat het familiebedrijf uit Beveren voor u heeft klaarstaan.

Een milieuvriendelijke, krachtige en tevens compacte mobiele oplossing voor de recyclage en met name voor laad- en sorteerwerken, dat is de essentie van de nieuwe Sennebogen 818E M overslagkraan die SMT Belgium begin april bij Stoop Verhuur heeft afgeleverd. Het is de eerste overslagkraan die Kris en Marijke Stoop hebben aangeschaft als “een logische uitbreiding van het verhuurgamma“. Stoop Verhuur is gespecialiseerd in verhuur van een interessant gamma recyclagemachines. Daarbij is de overslagkraan een mooie aanvulling. Samen met de klant selecteren ze de meest geschikte breek/zeefmachine, al dan niet met kraan erbij, om een optimaal resultaat te behalen.

[caption id="attachment_9908" align="alignnone" width="960"]naamloos-1-kopieren Anders dan bij een graafmachine is, dat de cabine 2,7 m omhoog kan. Daardoor heeft de operator ineens veel beter zicht op zijn werk.[/caption]  

Recyclagewerken

Recyclage is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Stoop Verhuur wil meewerken aan een betere en gerecycleerde maatschappij voor de toekomst. Zo kunnen aannemers van diverse sectoren bij Stoop Verhuur terecht voor machines voor het verwerken van bijvoorbeeld steenpuin, dat vervolgens opnieuw kan worden ingezet. Dat geldt ook voor teelaarde, compost, boomschors, zeefzand en mengpuin. “Heel wat materialen passeren door de schudzeef, trommelzeef en het recent machinepark, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen garanderen.” Een toenemende vraag naar dit soort diensten deed echter de wens naar een echte overslagmachine groeien. We vroegen Marijke Stoop welke voordelen een dergelijke overslagkraan heeft: “Anders dan bij een graafmachine is dat de cabine 2,7 m omhoog kan. Daardoor heeft de operator ineens veel beter zicht op zijn werk, dat grotendeels bestaat uit het vullen van brekers en zeven, containers en grote vrachtwagens. De overslagkraan zorgt voor efficiënte belading van de machines en vrachtwagens.

[caption id="attachment_9909" align="alignnone" width="960"] De nieuwe Sennebogen 818E M is de eerste overslagkraan die Kris en Marijke Stoop hebben aangeschaft als “een logische uitbreiding van het verhuurgamma“.[/caption]  

Ook te huur

Op de website is te zien, dat Stoop Verhuur een uitgebreid gamma recyclagemachines verhuurt. We zien bij Stoop Verhuur bekende merken langskomen: Terex Finlay, Rubblemaster, Komptech, Maximus, Terra Select, Dehaco en sinds kort dus ook Sennebogen. De overslagkraan wordt mee verhuurd bij de brekers, zeven en dergelijke. Stoop Verhuur regelt daarbij ook het transport. Speciaal voor de grotere machines zijn twee actuele diepladers aangeschaft, die ook de Sennebogen 818E M overslagkraan inclusief een sorteergrijper op het werk kunnen afleveren.     


Sennebogen 818E M is een veelgevraagd model overslagkraan

De begin april door SMT Belgium bij Stoop Projects afgeleverde Sennebogen 818E M is een veelgevraagd model overslagkraan. Dirk Philippe van SMT noemt Sennebogen dan ook “de specialist bij uitstek voor overslagmachines”. De 818E M is vanaf de fabriek standaard rijk uitgerust. Hij weegt 21,8 ton, heeft een bereik van 10 m en een comfortabele Maxcab, die tot 2,7 m in hoogte verstelbaar is en uiteraard voorzien van alle bijbehorende beveiligingen. In dat opzicht zijn een tweetal handige opties meldenswaardig: de eerste is de hoogtebegrenzing voor als onder leidingen, in gebouwen, tunnels en dergelijke moet worden gewerkt. De tweede is het pantserglas van de cabine. De krachtbron is een Cummins Stage IV motor die 97 kW bij 2.000 toeren levert. Het is een zuinige motor, mede door een drietal functies: de ECO-mode bespaart tot 20% brandstof door een lager toerental; bij stationair draaien gaat dat toerental automatisch tot bijna de helft omlaag; de autostop zet zelf de motor af wanneer de machine enige tijd niet wordt ingezet. Ook de verbeterde hydrauliek draagt bij aan brandstofbesparing, evenals de omkeerbare ventilator in relatie tot de enorme koeloppervlakken. Bijkomend voordeel is de forse geluidsreductie.

Equipmentlease voor het MKB is bij Beequip snel en eenvoudig geregeld

Stel, je hebt als afvalverwerker behoefte aan een financiering voor de aankoop van die broodnodige machine. In de bancaire wereld sta je als MKB’er echter steeds vaker voor een gesloten loket. Beequip is al jaren de gespecialiseerde partij die oplossingen biedt voor dit probleem. Sinds oktober 2015 kunnen MKB-ondernemers uit de recycling, maar ook uit sectoren als bouw, logistiek, agri en maritiem, bij Beequip terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel.

Beequip maakt het leasen van machines breder toegankelijk voor MKB ondernemers. Dit kunnen zij doen omdat men er zowel verstand heeft van machines als van financieringen en dat onderscheidt ze in de markt. We vragen Giel Claes, medeoprichter en partner, naar het geheim van het groeiende succes van Beequip. Hij steekt energiek van wal: “Natuurlijk hebben we verstand van de financiële kant van het verhaal. Maar wat ons echt uniek maakt is het feit dat we ook de markt en de machines van de recyclingbranche kennen. Dat laatste is zelfs belangrijker dan het eerste: ‘Equipment First’ noemen we dat. Door deze kennis kunnen we het materieel voorop plaatsen bij de financiering, in plaats van de jaarcijfers van het bedrijf. Daardoor is veel meer mogelijk: we kunnen gebruikte machines financieren of startende bedrijven of bedrijven die een mindere periode achter de rug hebben, helpen. Dat komt ondernemers, zeker nu tijdens de coronacrisis, goed van pas. Of het nu gaat om een hydraulische pers, een zeefmachine of een puinbreker, wij bieden een passende oplossing. Dat geldt overigens ook voor alle materieel rondom het primaire recyclingproces als transportmaterieel en grondverzetmachines.”

De unieke ‘equipment first’ aanpak van Beequip maakt leasen van recycling machines breder toegankelijk voor MKB ondernemers.

Maatwerk

Beequip levert altijd klantspecifiek maatwerk in oplossingen en dat wordt door hun klanten enorm gewaardeerd. Dat verklaart in ieder geval hun snelle groei en het grote percentage klanten dat ook voor een volgende financiering bij ze aanklopt. De klanttevredenheid is erg hoog en daar is men zeer trots op. Je kunt als bedrijf bij Beequip terecht voor zowel nieuwe als gebruikte machines. Dat maakt ze nog flexibeler om een oplossing te vinden voor jouw financieringsvraag. Daarnaast bieden ze sale & leaseback constructies. Beequip koopt in dat geval de machine van de ondernemer, en de ondernemer leaset deze terug. Het is een administratieve handeling: de machine(s) blijven gewoon dienstbaar binnen het bedrijf. Dit is een mooie oplossing voor ondernemers die op korte termijn cashflow moeten of willen genereren. Met verkoop wordt namelijk werkkapitaal vrijgemaakt voor andere investeringen. In een snel veranderende markt is een flexibele financiële partner vaak noodzakelijk om te kunnen blijven groeien. Waar traditionele financiers blijven steken, daar zet Beequip de volgende (en vaak beslissende) stap om het MKB vooruit te helpen.

Een lease aanvraag doen kan bij Beequip digitaal. Zo wordt leasen voor ondernemers simpel, flexibel en snel. Overigens zonder het persoonlijk contact te verliezen.

Elektrificering

En nu we het toch over marktontwikkelingen hebben: er is steeds meer aandacht voor milieuvriendelijk ondernemen in het algemeen en verduurzaming van machines in het bijzonder. Zowel vanuit de overheid als vanuit de recyclingbranche zelf is steeds meer belangstelling voor bijvoorbeeld de elektrificatie van equipment. Het terugdringen van CO2, NOx en andere schadelijke emissies staat steeds hoger op de (aanbestedings-) kalender. Dit noopt bedrijven om te investeren in onder andere elektrische grondverzetmachines en elektrische kranen. Beequip onderkent het belang van deze trend en heeft als missie om ondernemers te ondersteunen bij deze ontwikkelingen. Giel Claes zegt daarover: ‘We hebben al geruime tijd gesprekken lopen met fabrikanten en importeurs van elektrisch aangedreven machines. Dit heeft al geresulteerd in diverse transacties. Wij zijn klaar om nog meer van dit soort financiële vraagstukken op te pakken en een passende lease-oplossing voor te stellen. Wij zijn er om ondernemers te ondersteunen in deze transitie. Als we dat niet zouden doen, dan missen veel kleine en middelgrote bedrijven gewoon de boot en dat zou voor ondernemend Nederland enorm jammer zijn’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details