NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Koelkast uit gerecycleerde kunstoffen in de prijzen
De introductie van een koelkast geproduceerd met een binnenzijde die voor 70% bestaat uit gerecycleerde plastics, afkomstig van afgedankte koelkasten, haalde het in de categorie Automotive, Electrical & Electronic Product.

Koelkast uit gerecycleerde kunstoffen in de prijzen

Kroon op het werk van jarenlange samenwerking

Coolrec en Electrolux zijn in de prijzen gevallen op de Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam. De introductie van een koelkast geproduceerd met een binnenzijde die voor 70% bestaat uit gerecycleerde plastics, afkomstig van afgedankte koelkasten, haalde het in de categorie Automotive, Electrical & Electronic Product.

De geprezen koelkast van Electrolux is geproduceerd op basis van afgedankte koelkasten. Een circulaire samenwerking om de kringloop volledig te sluiten. De samenwerking tussen Coolrec, een dochterorganisatie van Renewi, en Electrolux is een wereldprimeur in de industrie. Coolrec verwerkt afgedankte koelkasten waarna het de kunststoffen opwerkt tot herbruikbare secundaire grondstoffen. Om deze afgedankte koelkasten terug te winnen, heeft Coolrec langlopende contracten met inzamelorganisaties in België, Nederland en Frankrijk. Electrolux gebruikt de door Coolrec op specificatie geleverde kunststoffen in de productie van de nieuwe koelkastenlijn. 

Kroon op het werk

De in ontvangst genomen prijs is een kroon op het werk dat beide organisaties in de afgelopen jaren hebben geleverd. Jarenlang hebben de teams van Coolrec en Electrolux achter de schermen gewerkt om dit project tot een succes te maken. “We zijn enorm trots op het behalen van deze prestigieuze prijs! Sinds jaar en dag investeren we met Electrolux in onderzoek, mensen en machines om dit duurzame circulaire product te realiseren”, aldus Maurice Geelen, managing director Coolrec. “Vandaag komt het allemaal samen en deze prijs is voor ons echt de kers op de taart. Deze prestatie is opnieuw een bewijs van onze dagelijkse inzet om continu bij te dragen aan de totstandkoming van een circulaire economie waarbinnen afval niet meer bestaat.” Ook Janina Hihnala, Design Director, Head of Global Food Preservation Design bij Electrolux Group, prijst de samenwerking. “Wat deze overwinning bijzonder maakt, is de samenwerking en de partnerschappen die erachter zitten om de uitdagingen van gerecycleerde kunststoffen om te zetten in een kans waarmee we een circulaire toekomst vormgeven.”

Over de Plastics Recycling Awards

De Plastics Recycling Awards Europe zijn een gezamenlijk initiatief tussen Plastics Recyclers Europe en Crain Communications. Ze erkennen en huldigen prestaties in de hele Europese kunststofrecyclage-industrie. De prijzen bieden inzicht in de huidige ontwikkelingen als ook het gebruik van gerecycleerd materiaal, productontwerp en innovatieve productie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details