NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Hoe kranen optimaal laten presteren bij hoge temperaturen
Christophe Koldrasinksi

Hoe kranen optimaal laten presteren bij hoge temperaturen

Tijdens extreme buitentemperaturen en hittegolven, zijn de werk­omstandigheden van de kraanmannen nog zwaarder dan gewoonlijk. De meeste bedrijven nemen afdoende maatregelen om de hitte gerelateerde problemen te voorkomen voor hun werknemers maar we mogen ook de machines, zoals de overslagkranen, niet uit het oog verliezen in deze verzengende hitte.  Welke maatregelen dienen er genomen te worden om de zware werkomstandigheden van de kranen te verminderen ? 

Reinig de airco filters om de frisse lucht in de cabine te houden. Er zijn twee filters in de cabine. Een achter het kleine plastic deurtje aan de buitenzijde van de cabine en de andere binnenin de cabine onder de bestuurderszetel. De motor is de krachtbron van de machine. Zorg er voor dat lucht vrij kan circuleren en reinig de luchtfilters regelmatig; controleer ook de Top Air cycloonvoorfilter. Zorg ervoor dat u de luchtcirculatiestand enkel tijdens werken in stoffige omgevingen selecteert. De toevoer van buitenlucht geniet de voorkeur voor normale werkomstandigheden buiten. In de automatische stand regelt het systeem de ventilatorsnelheid om het beste koelingsrendement bij het geringste omgevingsgeluid te bekomen.

Comfort in de cabine

Stel de cabinetemperatuur niet te laag in. Het cijfer bij het thermometersymbool op het aircoscherm geeft de buitentemperatuur aan. Ongeveer 2 °C onder de buitentemperatuur is een correcte waarde om in te stellen. 22 °C is het midden tussen de rode en de blauwe zone (nummer niet weergegeven op de display) elke klik is 2 °C omhoog of omlaag. Gebruik de automatische motorstop. Als de machine niet werkt, verspilt ze uw geld. Er wordt niet alleen brandstof verbruikt, maar de werkurenteller tikt dan ook verder, waardoor de restwaarde van de machine ook lager wordt. Sinds de ingebruikname van de nieuwe cabine, beweegt de armsteun mee met de stoel, waardoor er bij ruw werk geen extra beweging aan de schouder ontstaat. De positie en de hoek van de armleuning kunnen individueel op de meest comfortabele positie ingesteld worden. 

Beste rendement

Om het beste rendement te bekomen en brandstof te besparen: nadat de grijper is gevuld met materiaal, de grijperfunctie stoppen door de joystick in neutrale positie te brengen. Enkel de steel, de giek en zwenkfunctie bewegen om de machine te verplaatsen. De grijper niet onder druk houden. Een goede grijper houdt het materiaal vast ook zonder druk van het systeem. De omkeerfilter helpt om de koelers proper te houden en vermindert de dagelijkse onderhoudstijd. Gedurende dit proces reinigt het koelsysteem de koelers en wordt het koelrendement beperkt. Om oververhitting van het systeem te voorkomen, de intervaltijd van de omkeerfilter instellen volgens de werkelijke noden (meer of minder stoffige omgeving).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details