NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Eric Dewaet nieuwe CEO van Recupel

Eric Dewaet nieuwe CEO van Recupel

Recupel vzw heeft Eric Dewaet aangesteld als Chief Executive Officer. Sinds deze week staat Eric Dewaet aan de leiding van Recupel, de vzw die in België verantwoordelijk is voor de inzameling en de verwerking van afgedankt elektro en lampen.

Eric Dewaet heeft een uitgebreide operationele expertise dankzij een jarenlange ervaring die hij heeft opgebouwd in supply chain management en diverse operationele functies. Van 2004 tot en met juli 2019 was Eric Dewaet (49) CEO van Hospital Logistics, de organisatie die instaat voor het efficiënter organiseren van de supply chain in de zorgsector. Daarna werd hij manager van Log!Ville, het toekomstige logistieke demonstratiecentrum van VIL. Bij VIL was hij van 2013 tot 2019 bestuurder. Eric startte zijn professionele carrière als Supply Chain Manager bij Unilever en vervolgens als Supply Chain & Logistics Director bij Staples.

Bruno Vermoesen, voorzitter van de raad van bestuur van Recupel:

Een goedwerkende operationele structuur vormt de basis voor een organisatie zoals Recupel. Eric zijn brede ervaring op vlak van operations en supply chain management, in een complex stakeholdersveld, zal een absolute meerwaarde vormen voor Recupel. Consumenten en bedrijven steeds slimmere oplossingen aanbieden voor het afdanken van hun kapotte of nog bruikbare apparaten, in samenwerking met diverse publieke en private actoren, vormt een belangrijk focuspunt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat hij de ambitie, drive en strategische visie heeft om Recupel naar een nog hoger niveau te tillen. We staan al ver op het vlak van inzamelen en verwerken van e-waste. Onze ambitie is om in de toekomst in alle stappen van de circulaire economie een toegevoegde waarde te hebben. Eric is de geschikte persoon om deze ambitie vorm te geven en in de praktijk om te zetten.

Eric Dewaet, CEO van Recupel:

Recupel is een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol en vertrekt vanuit een solide basis. Ik ben dan ook bijzonder vereerd om verder te schrijven aan dit succesvolle verhaal. Wereldwijd is e-waste de snelst groeiende afvalstroom. Dit biedt de nodige uitdagingen, maar ook opportuniteiten. Onze apparaten bevatten immers de grondstoffen van morgen. Meer inzamelen voor hergebruik of recyclage heeft niet enkel een positieve impact op het milieu maar draagt ook bij aan de lokale tewerkstelling. Samen met de medewerkers en de vele partners van Recupel kijk ik ernaar uit om via innovatieve projecten de circulaire ambities van de organisatie vorm te geven en waar te maken.

Eric Dewaet staat sinds 6 juli 2020 aan het hoofd van Recupel vzw. Hij volgt Peter Sabbe op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details