NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Elektrische vorkheftruck van Linde dingt mee naar de Duitse Duurzaamheidsprijs Design

Elektrische vorkheftruck van Linde dingt mee naar de Duitse Duurzaamheidsprijs Design

Linde Material Handling genomineerd voor prestigieuze verkiezing, die  milieuvriendelijke en maatschappelijke prestaties waardeert

De Linde X20 – X35 elektrische vorkheftrucks leveren “groene” kracht bij de lastverwerking: Ze kunnen gebruikt worden in toepassingen die vroeger het exclusieve domein waren van heftrucks met een verbrandingsmotor. Dit heeft de innovatieve trucks een nominatie opgeleverd voor de ‘German Sustainability Award/GSA (Duitse Duurzaamheidsprijs) Design’. Het GSA keurmerk staat in Duitsland bekend als erkenning voor buitengewone, milieuvriendelijke en maatschappelijke prestaties.

Met GSA Design beloont de stichting ‘Deutscher Nachhaltigkeitspreis’ (Duitse duurzaamheidsprijs) zowel productontwerpen als technische en maatschappelijke oplossingen, die bijzonder doeltreffend zijn voor de omschakeling naar duurzame producten, productie- en consumptiesystemen en leefstijlen. Voor het toekennen van de prijs wordt samengewerkt met de Duitse regering, lokale overheden, ondernemersverenigingen, civiele organisaties en onderzoeksinstituten. Het belonen van de beste ontwerpen en oplossingen is bedoeld om eindgebruikers en bedrijven een leidraad te geven bij hun zoektocht naar duurzame alternatieven en om ervoor te helpen zorgen dat ontwerpen nóg meer op duurzaamheidsoverwegingen worden afgestemd. “De genomineerden in de GSA Design wedstrijd overtuigen met hun effectieve bijdragen en vormen de topgroep van deelnemers,” aldus een verklaring vanuit de stichting. De jury bestaat uit erkende vertegenwoordigers van de vakgebieden vormgeving, duurzaamheid en onderzoek, de kunst- en reclamewereld, bedrijven met affiniteit voor vormgeving, diverse organisaties en pers. Uit de groep genomineerden bepalen de juryleden de finalisten en vervolgens de winnaars. 

De X20 – X35 elektrische vorkheftruck is een van de 76 genomineerden. De heftrucks bieden ondernemingen een echt effectief alternatief als het gaat om het gebruik van elektrische vorkheftrucks voor toepassingen waar de conventionele trucks hun prestatiegrenzen bereiken. Voorbeelden hiervan zijn hellingen, oneffen terrein, een hoge verwerkingscapaciteit die langdurig gehaald moeten worden en veeleisende werkomgevingen met veel stof en vuil. In tegenstelling tot diesel- of LPG trucks zijn de elektrisch aangedreven trucks emissievrij. En zou je de elektriciteit die nodig is voor het opladen uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind of zon putten, dan is de werking van de truck vrijwel klimaatneutraal. Bovendien kan ook nu nog tot 99 procent van de onderdelen van de truck gerecycleerd worden. “De nominatie toont aan dat we met onze oplossingen op de goede weg zijn en zo onze klanten effectief kunnen ondersteunen in hun eigen streven naar meer duurzaamheid,” zei Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management, Linde Material Handling ter gelegenheid van de bekendmaking.

De GSA Design prijs is onderdeel van de Duitse Duurzaamheidsprijzen, die nationale topkwaliteit bij bedrijven, gemeentes en Onderzoek en Ontwikkeling onderscheiden en is, met in totaal acht wedstrijden en meer dan 1.000 inzendingen, de grootste prijs in zijn soort in Europa.

Motrac Motrac is sinds 1954 toonaangevende totaalaanbieder van interne logistiek en exclusief importeur van Linde hef- en magazijntrucks. De voertuigen van het innovatieve topmerk Linde voldoen aan de hoogste eisen. Motrac neemt alle zorg uit handen en biedt een 24/7 onderhoudsservice plus expertise en engineering voor de volledige inrichting van geautomatiseerde warehouses.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details