NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De zeefinstallatie die iedereen blij maakt

De zeefinstallatie die iedereen blij maakt

Dieter Jonckheere wil zijn klanten de best mogelijke service bieden. Hij vindt een modern machinepark daarom van groot belang. Reden om via BIA een unieke diesel/elektrische Portafill MR-5 Dual Power zeefinstallatie aan te schaffen.

De hybride zeefmachine is goed voor het milieu en heeft dankzij de deels elektrische aandrijving ook nog eens een aanmerkelijk lager brandstofverbruik. Begrijpelijk dat zowel Jonckheere als zijn klanten zeer enthousiast zijn over deze nieuwe aanwinst. Jonckheere Dieter bvba werd in 2008 opgericht. Het bedrijf uit Ingelmunster is gespecialiseerd in de uitvoering van grondwerken, afbraakwerken, afvalverwerking en containerverhuur. “De hybride MR-5 van Jonckheere Dieter bvba uit Ingelmunster is de eerste diesel/elektrisch aangedreven Portafill machine in de Benelux”, horen we van Sammy Demaerschalk, marketingmanager Benelux bij de BIA Group. BIA is sinds mei 2018 de officiële Benelux-vertegenwoordiger van het Noord-Ierse merk Portafill, dat bekend staat om de innovatieve producten. De MR-5 Dual Power is daarvan een goed voorbeeld. Het is een compacte maar sterke zeefinstallatie. Compact genoeg voor transport en sterk genoeg om allerlei lastige materialen te verwerken.

Innovatieve aandrijving

Het meest innovatieve aan de MR-5 Dual Power is de aandrijving. Portafill maakt als één van de eerste fabrikanten ter wereld hybride zeefmachines. Hybride ja, want naast de standaarddieselmotor zit er ook een gedeeltelijk elektrische aandrijving op. Dat past prima in deze tijd, waarin de klimaatopwarming ons doet realiseren hoe belangrijk emissieloos werken gaat worden. Wat voor de firma Jonckheere Dieter bvba en daarmee voor de klanten tevens belangrijk is: het fors lagere brandstofverbruik (4 – 5 l/u) van de hybride aandrijving en als resultaat daarvan een betere TCO. De Porta-fill MR-5 Dual Power weegt circa 14 ton en heeft een zeefdek van 3.200 x 1.200 mm. Via de 4 m³ grote hopper kan tot 150 m³  ruw materiaal per uur worden verwerkt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details