NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De sterkste ploeg op het veld brengen
Van links naar rechts: Matthias De Coninck, Jo De Coninck en Batist Descamps. Met de machines van Vking NV kunnen bedrijven het volume voor stort en de stortkosten doen dalen.

De sterkste ploeg op het veld brengen

Afval is het nieuwe goud. Maar wie meer waarde uit zijn afvalstromen wil halen, moet over de juiste machines beschikken die het materiaal zo hoog mogelijk valoriseren. VKING speelt daar op in door zijn verhuuraanbod voor recyclagebedrijven voor verhuur fiks uit te breiden met nieuwe machines. Machines die stuk voor stuk uitblinken op hun terrein. Voeg daar nog de ijzersterke service van VKING aan toe en u weet dat u een zeer sterke troefkaart in handen hebt om de efficiëntie van uw processen op te drijven.

VKING positioneerde zich voor het eerst bij recyclagebedrijven met een Europese primeur: de eerste Tana 440 DT ECO. Een machine die de definitie van veelzijdigheid naar een volledig nieuw niveau brengt. “Een shredder als een Zwitsers zakmes. Dat we quasi meteen een tweede order moesten plaatsen, omdat ze in geen tijd druk bezet was, bewijst dat we de juiste richting zijn ingeslagen. Grondstoffen worden schaarser, recyclage is de weg van de toekomst. De komende jaren willen we verder bouwen aan ons aanbod, zodat elk recyclagebedrijf bij ons in het gamma de machine kan vinden die hem en zijn toepassing op het lijf is geschreven”, vat zaakvoerder Jo De Coninck de ambitie van het bedrijf uit Herzele samen.

Van links naar rechts: Matthias De Coninck, Jo De Coninck en Batist Descamps. “Alles om de klant te helpen kosten te besparen en efficiënter te werken.”

Puzzel van machines leggen voor klanten

De Coninck staat er niet alleen voor. Met sales manager Batist Descamps en zoon Matthias die de technische werkplaats overziet kreeg het bedrijf een flinke injectie van vers bloed om het recyclageverhaal vorm te geven. In één klap komen er nu vijf nieuwe machines bij. De bestellingen zijn al even geleden geplaatst, ze sijpelen nu één voor één het magazijn binnen. “Met zijn drieën proberen we de puzzel te leggen van machines en accessoires die onze recyclageklanten echt nodig hebben. Elk vanuit zijn eigen domein en expertise. De Tana leent zich bijvoorbeeld minder voor de wat kleinere werven. En voor de markt van hout- en groenafval bestaan er kleinere, makkelijker te transporteren oplossingen die uitstekend werken, zoals de Pronar MRW 2.85 G. Zo kijken we hoe we de best mogelijke ploeg op het veld kunnen brengen”, vertelt Batist. 

Nieuwe, sterke ploeg

We stellen die nieuwe ploeg graag uitgebreid aan u voor. Een bloemlezing langs de sterke troeven. Matthias: “Met de machines van Vking NV kunnen bedrijven makkelijk nog waardevol materiaal recupereren uit vervuilde grond en tegelijk het volume voor stort en de stortkosten doen dalen.” Met de stofbestrijdingsoplossingen van Spraystream speelt VKING dan weer in op de strengere eisen om de omgeving en de omwonenden te vrijwaren van overlast. De Terex Finlay 883+ moet zowat de populairste zeef in de Benelux zijn. “De agressieve schudzeef in combinatie met de vingerdekzeef maakt dat ook moeilijke materialen probleemloos verwerkt worden. Waar Terex de grootste vlakdekzeef aanbiedt, beschikken we met de 3-way Screener van Red Rhino ook over de kleinste. Voor elk wat wils dus”, aldus Matthias. Met de Pronar MPB 20.55GH krijgen gebruikers dan weer het neusje van de zalm in trommelzeven aangereikt. “In combinatie met een sterrenzeef op de bunker, kan er zelfs met een trommelzeef in drie fracties gescheiden worden. Een unicum op de markt.” 

In één klap komen er nu vijf nieuwe machines bij in het aanbod van Vking. Vking wil dat elke klant in het gamma de machine kan vinden die hem en zijn toepassing op het lijf is geschreven.

Keuze voor kwaliteit en service

Waar dus duidelijk geen compromissen in gebeuren, dat is de keuze voor A-merken en langetermijnrelaties. “In recyclage in het algemeen, maar voor de verhuurmarkt in het bijzonder, draait het om uren kunnen draaien. Onze klanten kunnen zich geen stilstand op de werf veroorloven. Door te kiezen voor kwaliteit, beperken we dat risico”, geeft Batist aan. VKING gaat nog een stapje verder en beschikt over een goed uitgeruste technische werkplaats. Matthias: “Enerzijds om de machines altijd in topconditie bij onze klanten af te leveren. Maar uiteraard staan we ook ter beschikking van onze klanten mocht er een panne optreden. We doen er alles aan, opdat ze zo snel mogelijk weer aan het werk zijn.” Een steeds belangrijker element in dat verhaal is de digitaliseringstrend. “Data zijn cruciaal om slijtage te monitoren en in te grijpen vooraleer er zich grote problemen voordoen. Dat is goed voor de klant en goed voor ons. Maar we leren ook veel uit het gebruik: de tonnages, het verbruik … Als de machines staan te draaien zonder te produceren, zien we dat en koppelen we terug naar de klant. Alles om hem te helpen kosten te besparen en efficiënter te werken. Dat heeft mijn vader er goed ingeslepen”, besluit Matthias.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details