NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
De Pen | Richard Heimering, Mede-eigenaar Heimering Recycling BV

De Pen | Richard Heimering, Mede-eigenaar Heimering Recycling BV

Samen lol maken en de wereld mooier

Zorgen dat wat iemand aan grondstoffen overheeft, ergens anders weer nuttig hergebruikt kan worden. Veel meer stelt ons werk eigenlijk niet voor toch? Daar kunnen we allemaal mooie woorden voor verzinnen, maar mensen die mij kennen, weten dat het niet om mooie woorden gaat, maar om wat je voor elkaar krijgt. Dus kom bij mij niet aan met hippe termen als duurzaam, maatschappelijke verantwoord of circulair. In de kern gaat het gewoon om handel. En dat moet je zo netjes en eerlijk mogelijk doen.

Ik ben dol op de sloop- en recyclingbranche. Zou nooit in een andere sector willen en kunnen werken. Ik houd van de no-nonsense aanpak, van niet ouwehoeren maar doen. En van de mensen. Want daarmee moet je het werk iedere dag uitvoeren. De focus ligt dus altijd op de klant: wat wil die en hoe kunnen we hem daar zo goed mogelijk mee helpen? Het is precies de reden dat ik – na jaren voor verschillende grote bedrijven gewerkt te hebben – het nu op mijn eigen manier ga doen. Niet als groot bedrijf, wel als grote speler. Ik hoef geen groot kantoor, een enorm machinepark of heel veel medewerkers. Ik opereer liever lean and mean.

Wel met een groot netwerk overigens. En enorm goede contacten in zowel de grond-, weg- en waterbouw als in de sloop- en recyclingwereld. En dat maakt dat er nu al verschillende schepen met menggranulaat en Belgische klei af en aan varen. Ik zoek en vind mooie sloopprojecten en verbind die vervolgens aan goede werken waar ze om grondstoffen verlegen zitten.

Heb ik dan niets met duurzaam werken of circulair bouwen? Natuurlijk wel. Maar laten we er geen doekjes om winden: duurzaam slopen of circulair bouwen zijn geen hogere wiskunde of uitvindingen van onze generatie. Onze voorouders deden niets anders dan circulair bouwen: simpelweg omdat het zonde was om goede spullen en grondstoffen weg te gooien. Grond- en bouwstoffen zijn eeuwenlang hergebruikt. Voor straten en wegen, voor schuren, stallen en huizen en zelfs voor kerken en kastelen. Dat noemde toen niemand circulair. Het was gewoon je gezonde verstand gebruiken.

En dat is dus ook wat ik iedere dag doe: mijn gezonde verstand gebruiken. En meedenken met mijn klanten. Wie heeft wat nodig en wie heeft wat liggen? En dat op een zo schoon mogelijke manier van A naar B zien te krijgen. Liefst over het water.

En meedenken betekent ook dat je goed nadenkt over welk materiaal het beste past bij een bepaald werk.

Nu we beton steeds schoner en in de juiste fractie kunnen recyclen, geeft het geen pas om dat materiaal als fundering onder een weg te gebruiken. Daarvoor heb je andere reststromen die je nergens anders voor kunt gebruiken. Nee, dat mooie schone betongranulaat moet je zo hoogwaardig mogelijk ergens anders wegzetten.

Dat spel is wat mij betreft het mooiste spel dat er is. Helemaal als je het – zoals ik me iedere dag weer voorneem – kunt combineren met zoveel mogelijk lol maken. Want uiteindelijk is dat waar het allemaal om gaat: samen iedere dag een beetje lol maken. En tegelijkertijd de wereld een beetje mooier maken.   


CV Richard Heimering

1997 – 2003: Commercieel manager BUKO

2003 – 2017: Algemeen directeur Beelen Groep

2017 – 2020: Vestigingsleider Riwald Recycling

sinds 2020  : Directeur-eigenaar Heimering Recycling

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details