NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Bijzonder zuiver aluminium voor een circulaire economie
Bij Scanmetals produceert een sorteersysteem met x-stralen, STEINERT XSS T EVO 5.0, uiterst zuiver aluminium. De zware metalen worden gesorteerd.

Bijzonder zuiver aluminium voor een circulaire economie

Grondstoffen moeten zo vaak mogelijk worden hergebruikt om de hulpbronnen te behouden. Daartoe moet de kwaliteit van de stroom van gerecycleerd materiaal zo hoog en constant mogelijk zijn. Alleen met een doeltreffende sorteertechnologie kunnen de hulpbronnen duurzaam worden gerecycleerd. Het sorteersysteem met röntgenstralen, STEINERT XSS T, behaalt op betrouwbare wijze uitzonderlijk hoge zuiverheidsgraden tijdens de recyclage van aluminium. Gebruikers vertellen waarom ze zo onder de indruk zijn van deze machine.

Steeds meer ondernemingen willen hulpbronnen sparen en rekenen op het gebruik van secundaire grondstoffen. Dit zorgt niet alleen voor een veel kleinere koolstofvoetafdruk, maar verbetert ook de bevoorradingsveiligheid. STEINERT is al lang een belangrijke partner voor specialisten in recyclage van metalen. De sorteertechnologie per dichtheid in droge vorm bestaat al meerdere jaren. Deze systemen op basis van X-rays zijn in de metaalverwerking speciaal ontworpen voor het sorteren van zware en lichte metalen. Het sorteersysteem met X-rays, STEINERT XSS T, produceert uiterst zuiver aluminium. Het sorteersysteem detecteert zo nauwkeurig dat ze een aluminiumzuiverheid van 99,8% haalt. Diverse succesverhalen bewijzen de doeltreffendheid van de STEINERT XSS T EVO 5.0 technologie. 

De software en het ontwerp van het sorteersysteem STEINERT XSS® T EVO 5.0 geven hem een bijzonder lange levensduur en grote robuustheid.

Sorteren vanaf verbrandingsresten (sintels)

De Deense groep Scanmetals haal non-ferrometalen uit sintels van afval in verbrandingsinstallaties op drie Europese locaties. De fracties van gezuiverde en gescheiden metalen worden wereldwijd verkocht. De Deense onderneming koopt alle sorteeroplossingen voor non-ferrometalen bij STEINERT. De eigenaar, Ejvind Pedersen, is blij met deze centralisatie van de toevoer: zo wint hij tijd en kan hij zich richten op de ontwikkeling van innoverende recyclageconcepten. Pedersen vergelijkt de doeltreffendheid en betrouwbaarheid van STEINERT met die van Duitse automobielconstructeurs. Hij benadrukt het vertrouwen van het productiepersoneel in de installaties en het gebruiksgemak van de technische onderdelen.

Meer dan alleen de prijs

De groep Stena Recycling beschikt over een netwerk van 178 recyclage-installaties in Europa en telt meer dan 3.500 werknemers. Stena recycleert jaarlijks meer dan 6 miljoen ton complexe afvalstoffen. Jesper Fournaise, salesverantwoordelijke bij Stena Recycling S/A, is verantwoordelijk voor de productie en verkoop van aluminium. “We zijn groene goden”, verklaart Fournaise wanneer hij zijn team beschrijft. Daarmee wil hij zeggen dat de arbeiders het schroot omvormen tot gerecycleerd materiaal dat dan opnieuw in de productiekring terechtkomt. De uitdaging bestaat al lang niet meer alleen uit de verkoopprijs van een metaal, bevestigt Fournaise: “Onze klanten, de metaalbewerkers gespecialiseerd in gietijzer, besparen op CO2 door secundaire grondstoffen te gebruiken, en sorteren is een van de essentiële voorafgaande stappen. We willen een kwaliteit halen die vergelijkbaar is met die van primair aluminium. Daarom hebben we gekozen voor de sorteertechnologie van Steinert.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details