NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Another one beats the dust

Another one beats the dust

Steeds vaker schrijven opdrachtgevers voor dat stofoverlast bij sloop- en bouwprojecten, op bedrijfsterreinen, maar ook in overdekte hallen van recycling- dan wel overslagbedrijven zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Niet zo vreemd aangezien gezondheidsproblemen door het inademen van stof nog veel voor komen. De inzet van een medewerker met een tuinslang is niet alleen arbeidsintensief, het kan ook gevaarlijk zijn en het is weinig efficiënt. MB Dustcontrol levert legio mogelijkheden om hierin te ondersteunen.

Het in Voorschoten gevestigde MB Dustcontrol levert over de hele wereld vernevelingsinstallaties in alle soorten en maten. Het basisprincipe is bij alle modellen hetzelfde: de machine produceert een mistgordijn van microdruppels. Die microdruppels binden zich met de stofdeeltjes in de lucht en slaan door de zwaartekracht neer op de grond. Op die manier wordt de lucht als het ware gewassen. Het is een milieuvriendelijke manier om de stof uit de lucht te halen bij breekinstallaties, sloopwerken, materiaalopslag of bij de overslag van bulkgoederen, zoals kolen en ertsen.

MB Dustcontrol voert een eigen merk vernevelingskanonnen die wereldwijd worden gedistribueerd: de SprayCannon. Dennis Swaan, Sales Manager bij Dust Control, legt uit welke modellen voor welke doeleinden geschikt zijn: “Het kleinste model, de SprayCannon 5, is door zijn lage gewicht en de 220V-aansluiting uitermate geschikt voor binnengebruik. Denk aan kleinschalige sloopprojecten of asbestverwijdering. 

Daarna volgen de SprayCannons 15, 25 en 40, die zowel binnen als buiten ingezet kunnen worden. Deze types kunnen ook makkelijk aan wand of plafond gemonteerd worden, bijvoorbeeld in een hal met een vaste breek, zeef of sorteerinstallatie.

De cijfers in het typenummer duiden op het aantal meters dat de vernevelingsinstallaties de druppels verspreiden in windstille condities.” De grotere modellen, de SprayCannons 50 tot en met 150 zijn bedoeld voor buitengebruik en werken op krachtstroom. Swaan: “Alle modellen kunnen we ook zelfvoorzienend leveren. Hierbij monteren we een aggregaat en een watertank op een skid zodat ze zelfstandig hun werk kunnen doen, tot wel 8 uur zonder ze bij te vullen. Handig en veilig op plekken waar geen water of stroom voorhanden is.” 

En Swaan wijst op de jongste noviteit die MB Dustcontrol op de markt bracht: een SprayCannon gemonteerd op een mast. “De modellen 40, 50 en 60 kunnen we op een hydraulische mast monteren die tot 5 meter in hoogte verstelbaar is. Ook deze varianten zijn leverbaar in de zelfvoorzienende-variant. Je hebt dan bijvoorbeeld bij een mobiele shredder of zeef- of breekinstallatie helemaal geen kabels en slangen meer nodig. Je zet er een SprayCannon met watertank en aggregaat naast en klaar ben je.”

Covid-19

De wereldwijde corona pandemie bracht voor MB Dustcontrol een nieuwe toepassing aan het licht. Wereldwijd zijn SprayCannons ingezet voor de grootschalige desinfectie van steden. Hierdoor is ook de nieuwe tak van MB ontstaan, MB Desinfectie. Denk hierbij aan desinfectie via de SprayCannon 5, het leveren van desinfectiepaaltjes, desinfectiepoorten en gecertificeerde mondkapjes. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details