NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
AMP Robotics haalt extra investering op bij Microsoft Climate Innovation Fund voor Series C

AMP Robotics haalt extra investering op bij Microsoft Climate Innovation Fund voor Series C

Nieuw kapitaal stuwt transformatie van recyclage verder met behulp van artificiële intelligentie en automatisering

AMP Robotics Corp. (AMP), een pionier in artificiële intelligentie (AI), robotica en infrastructuur voor de afval- en recyclage-industrie, heeft financiering ontvangen van Microsoft’s Climate Innovation Fund. Deze recente investering brengt de kapitaalronde voor AMP’s Series C, geleid door Congruent Ventures en Wellington Management, op een totaal van meer dan 90 miljoen euro.

“We hebben het geluk gehad om investeerders van wereldklasse te kunnen aantrekken, gebaseerd op de bewezen levensvatbaarheid van ons AI-platform als een categoriebepalende technologische toepassing voor de afvalindustrie. En we zijn uiteraard dankbaar voor de bijdrage van Microsoft’s Climate Innovation Fund”, vertelt Matanya Horowitz, stichter en CEO van AMP Robotics. “Met zijn diepgaande expertise en innovatie in AI en de brede betrokkenheid in het klimaat, voegt Microsoft een ongeëvenaard perspectief toe aan ons werk hier bij AMP. Deze nieuwe financiering zal onze inspanningen vooruithelpen om het economische plaatje en de efficiëntie van recyclage te verbeteren en onze geïndustrialiseerde globale economie transformeren tot een meer circulaire.”

Investeren in AI en roboticatechnologie weerspiegelt de groeiende vraag naar automatisering in de afvalindustrie. Naast het verbeteren van het herwinnen van materiaal door de productiviteit te boosten, contaminaties te verminderen en het hoofd bieden aan arbeidstekorten, vormt vooruitgang in de technologie de sleutel om tegemoet te komen aan het gebruik van post-consumer recycled content en andere duurzaamheidsengagementen door merken. Bijkomend creëren beleid en wetgeving nieuwe opportuniteiten voor recyclage, aangezien meer staten wetten aannemen die de doelstellingen voor afvalverwijdering verhogen en uitgebreide programma’s voor producentenverantwoordelijkheid instellen.

Met zijn financieringsronde voor de Series C, wil AMP zijn activiteiten opschalen, onder meer om technologieoplossingen mogelijk te maken om bestaande recyclage-infrastructuur te retrofitten en nieuwe infrastructuur uit te breiden door de toepassing van zijn AI-gestuurde automatisering. Het bedrijf maakte onlangs met AMP Cortex™-C een compacte oplossing voor geautomatiseerd sorteren op basis van AI bekend, samen met een geïntegreerd, autonoom, aanbod voor afvalbeheerbedrijven. Deze ontwikkelingen volgen op de lancering van AMP Vortex™, dat het probleem van foliecontaminatie aanpakt en de recuperatie van folie en flexibele verpakkingen verbetert.

Brandon Middaugh, senior director bij het Microsoft Climate Innovation Fund zegt: “Er is een dringende nood aan oplossingen en continue innovatie om de kritieke afvalcrisis aan te pakken. AMP zorgt voor een krachtige en schaalbare toepassing van AI ondersteunde automatisering om te helpen voldoen aan de dwingende klimaatdoelstellingen van de wereld door de circulaire economie uit te breiden.”

AMP’s AI platform heeft in 2022 alleen al bijna 75 miljard objecten geïdentificeerd. Het bedrijf heeft wereldwijd honderden sorteerinstallaties geïmplementeerd om de recyclagegraad te verbeteren en storten te helpen tegengaan.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details