NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Agri & Food sector verder verduurzamen: welke stappen onderneem jij?

Agri & Food sector verder verduurzamen: welke stappen onderneem jij?

Duurzaamheid is hét sleutelwoord van 2023. Zo lijkt het. Al jaren wordt er veel over verduurzaming gesproken, maar dit jaar leek wel het hoogtepunt te zijn. Althans, ook de komende jaren zal dit waarschijnlijk het meest besproken onderwerp worden. Dat kan ook niet anders. Steeds meer wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat we ons gedrag veranderen en de verantwoordelijkheid nemen om het milieu te verbeteren. Niet alleen om de wereld voor ons te behouden zoals hij is, maar ook voor de toekomstige generaties. Bedrijven hebben hier een extra grote verantwoordelijkheid in. Zo ook binnen de Agri & Food sector. 

Deze bedrijven dienen er alles aan te doen om de gestelde duurzaamheidsdoelen te behalen. Dit betekent dat zij moeten werken aan een lagere CO2-uitstoot, het bestrijden van ontbossing en het terugdringen van het waterverbruik. Dit zijn allemaal zeer grote doelen. Welke best een beetje overweldigend kunnen voelen. Daarom is het belangrijk om niet alleen de eigen verantwoordelijkheid te pakken, maar ook te bekijken hoe je dit precies kunt behalen en waar je begint. Alle kleine beetjes helpen immers. Wil jij jouw bedrijf binnen de agri & food sector verduurzamen? Maar kom je geen stap verder? Dan helpen de volgende tips je hierbij. 

Nieuw personeel aannemen 

Veranderingen doorvoeren binnen een bedrijf is nooit gemakkelijk. Belangrijk is dat je hier de juiste mensen voor gebruikt. Maak gebruik van werving en selectie om mensen te vinden met ervaring binnen het verduurzamen van soortgelijke bedrijven. Het is hierbij handig om op zoek te gaan naar arbeidskrachten die vaak meerdere bedrijven bezoeken en overal kortdurig blijven om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Deze mensen vind je vaak middels recruitment- of interimbureaus. Natuurlijk ben je blij met je huidige medewerkers. Maar als je nooit veranderingen doorvoert, dan zal het bedrijf uiteindelijk vastlopen. Dan is er geen nieuw perspectief. 

Verduurzamen is belangrijk. Noodzakelijk zelfs. Dan is het fijn als je mensen kunt inschakelen die hier ervaring mee hebben en precies weten welke stappen je moet nemen. Enkele veranderingen in je personeelsbestand kunnen dus al wonderen doen om jouw bedrijf verder te helpen. Let er wel op dat agro jobs momenteel erg veel aangeboden worden en er een nijpend personeelstekort heerst. Het kan dan ook prettig zijn om een recruitmentbedrijf in te schakelen, zodat je zeker weet dat de juiste mensen ook bij jou terecht zullen komen. 

Talloze mogelijkheden

Wat we vaak niet beseffen, is dat er talloze mogelijkheden zijn om te verduurzamen. Zeker als we kijken naar de agri & food sector. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook al denken aan het verbeteren van het welzijn van de dieren. Ook kun je denken aan het versterken van de biodiversiteit door meer in de grond te investeren. Bij het verduurzamen van je bedrijf kun je ook denken aan het besparen van energie. Zeker in deze tijd is dit niet alleen wenselijk, maar ook noodzaak geworden. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor eigen portemonnee. Verdiep je dus in de mogelijkheden en onderzoek waar jouw bedrijf het beste in kan investeren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details