NLFR

Plateforme couvrant l'ensemble du flux de recyclage
Retour à l'aperçu

Recupel

Over Recupel
De vzw Recupel zorgt ervoor dat afgedankte elektr(on)ische toestellen op een duurzame en kosten-efficiënte wijze ingezameld en verwerkt worden. Recupel werd in 2001 door producenten en invoerders van elektr(on)isch materiaal in België opgericht.

De financiële middelen die ze ter beschikking krijgt via de Recupel bijdrage gaan uitsluitend naar de organisatie en promotie van inzameling en recyclage van oud elektro. In 2017 verzamelde en verwerkte België bijna 10kg afgedankt elektr(on)isch materiaal per inwoner, wat het één van de meest vooruitstrevende landen maakt op vlak van elektro-recyclage.

Het is de ambitie van Recupel om dankzij hergebruik en recyclage van elektro-afval bij te dragen tot de ontwikkeling van een circulaire maatschappij en een circulaire economie. Deze activiteiten maken het mogelijk om primaire grondstoffen terug te winnen om tot in het oneindige opnieuw gebruikt te worden. Bij Recupel verdient elk elektrotoestel een tweede leven.

Recupel werkt ook intensief samen met verschillende sectororganisaties en overheden en zoekt voortdurend naar innovatieve manieren om de hoeveelheid ingezameld oud elektro in België te vergroten.Meer informatie vindt u op www.recupel.be.

Informations générales

Services Collecte de vieux appareils électriques adresse Auguste Reyerslaan 80
1030 Brussel
België
Numéro de téléphone +32 2706 86 18 site Internet recupel.be

carte

Articles liés

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details