NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Woitzel bespaart kosten door de juiste opties te kiezen
Jannik Woitzel, Julian Pollmeyer en Uwe Woitzel voor de R3 percussiebreker (v.l.n.r.)

Woitzel bespaart kosten door de juiste opties te kiezen

Kostenbesparingen in recycling van bouw- en sloopafval

Het Duitse bedrijf Manfred Woitzel GmbH & Co is gespecialiseerd in grondwerken, sloopwerken, recycling en afvalverwijdering. Het bedrijf, opgericht door Manfred Woitzel in 1956 als steengroeve, evolueerde tot het bedrijf dat het vandaag is. Het collecteert, transporteert, slaat op en recycleert verschillende “afval”-stromen, zoals bouw- en sloopafval, grond en huishoudelijk afval, met eigen sorteerstations. Alles met vakmanschap en expertise.

De R3 percussiebreker en de Oppermann & Fuss servicewagen.

In dit verhaal richten we ons op de sloop- en recyclagesite van Woitzel. Het bouw- en sloopafval komt op de opslag- en verwerkingssite aan via hun eigen containerdienst, van hun eigen sloopactiviteiten en van leveringen van bouw- en sloopafval op hun site. Vandaag zoekt de derde generatie naar manieren om de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf te verbeteren. Daarom namen Jannik Woitzel en zijn oom Uwe Woitzel contact op met de Duitse Keestrack-verdeler Oppermann & Fuss om te zoeken naar de beste oplossingen.

De R3 percussiebreker die RC-1 gecertificeerde 0/8mm & 8/45mm eindfracties produceert van sloop- en bouwafval.

Slim investeren door de juiste opties te kiezen

Tot eind vorig jaar had Woitzel 2 brekers. Eén kaakbreker op hun opslag- en verwerkingssite voor de recycling van bouw- en sloopafval, en één impactbreker op  hun sloopprojecten, die van de ene slooplocatie naar de andere getransporteerd werd. Omdat Woitzel 2 Keestrack K4-zeefmachines en een S5-stacker heeft, waren ze al in contact met Oppermann & Fuss. Hun verkoper, Julian Pollmeyer, verzekerde dat de gekende kwaliteit en service van de Keestrack-zeven ook van toepassing zou zijn op hun brekers.

“Woitzel koos voor de Keestrack R3 percussiebreker met dubbeldeks nazeef en optionele windzifter”, zegt Uwe Woitzel. “Met de Keestrack machine besparen we brandstof omdat hij veel zuiniger is dan de vorige kaak- en percussiebreker. De 2-dek nazeef, met retourtransportband bespaart ruimte, is eenvoudig te demonteren en kan zonder vergunning vervoerd worden naar sloopterreinen. Op deze manier wordt de breker zowel gebruikt op de opslag- en verwerkingssite als op de eigenlijke slooplocatie. De volledig uitgeruste machine is in feite 2 machines in één, wat veel kosten bespaart bij onze werkzaamheden”, vervolgt Jannik Woitzel.

De R3 percussiebreker met ernaast een container, om het plastic, hout en papier van de wind zifter op te vangen.

Op de opslag- en verwerkingssite produceert Woitzel RC-1 gecertificeerd 0/8mm & 8/45mm, gebruikt als brekerzand en de grotere fractie wordt gebruikt als stabiele basis, bijvoorbeeld in de wegenbouw, met een hoge drainagecapaciteit. De R3 draait elke dag tot 6 uur en produceert ongeveer 160 t/u. Door de S5 stacker toe te voegen aan het productieproces kan er nog meer bespaard worden, omdat de stacker veel brandstof en personeelskosten voor de wiellader uitspaart.

De innovatieve R3 percussiebreker heeft unieke veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidssleutelsysteem. Het ontwerp van de R3 heeft dan ook verschillende Europese designprijzen gewonnen, waaronder de meest prestigieuze, de Red Dot award. De breker is zeer compact en gemakkelijk te transporteren en is ook verkrijgbaar in volledig elektrische plug-in aandrijving met een capaciteit tot 250t/u.

De R3 percussiebreker wordt geladen en radiografisch bestuurd door de operator van de graafmachine.

De R3 is uitgerust met een vibrerende voeder met een voorzeef van 1.200 mm x 920 mm die de breekresultaten optimaliseert en slijtage minimaliseert. De asymmetrische inlaatopening zorgt ervoor dat het te lange materiaal kan draaien voordat het de breek invoer van 770 mm x 960 mm (HxB) binnenkomt. De rotor met hoge massatraagheid, een diameter van 1.100 mm en een breedte van 920 mm, produceert eindproducten van hoge kwaliteit met minimale slijtage.

De breker is uitgerust in een gesloten circuit met een recirculatietransportband en een 2-deks precisiezeef van 3.100mm x 1.400mm en produceert gedefinieerde eindproducten grootte. De geïnstalleerde windzifter verwijdert verontreinigingen zoals plastic, hout of papier en de overbandmagneet scheidt waardevolle metalen. De R3 weegt ±33t inclusief alle opties.

De R3 percussiebreker produceert rond de 160 t/u en scheidt kostbaar metaal via de magneetband die over de hoofduitvoerband loopt.

De R3 is ook uitgerust met een afstandsbediening, zodat de machinist hem vanuit de veilige cabine van de graafmachine kan bedienen. De R3 heeft een geïntegreerd watersproeisysteem dat kan worden gebruikt als de productie te stoffig wordt. Hij is ook uitgerust met een Keestrack-er UMTS/GPS-systeem. Dit telematicasysteem levert real-time gegevens en analyses, en de exacte locatie van de machine. Alle aspecten kunnen op afstand worden gecontroleerd en indien nodig kunnen software-updates op afstand worden uitgevoerd. Het is mogelijk om diagnosetests uit te voeren voor alle componenten, inclusief de voeder, breker, nazeef en transportbanden. De Keestrack-er functioneert ook goed als hulpmiddel om het onderhoud te plannen door Oppermann & Fuss, waardoor de machine in optimale conditie wordt gehouden en de uptime kan worden verhoogd.

De R3 percussiebreker met de nieuwe dubbeldeks nazeef en wind zifter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details