NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Wij helpen de recycle-industrie duurzaam te ondernemen’

‘Wij helpen de recycle-industrie duurzaam te ondernemen’

Retourprogramma voor gebruikte werkkleding

Niet zelf recyclen, maar de recycle-industrie wel volop de gelegenheid bieden om duurzaam te ondernemen, dat is waar producent Carel Lurvink zich al jarenlang voor inzet. Zo biedt zij haar klanten een retourprogramma zodat gebruikte werkkleding en -schoenen gerecycled kunnen worden. “Wij willen onze klanten een eenvoudige manier bieden om duurzaam te ondernemen”, vertelt Erwin van Aken, Sector Manager Industry. “In ons assortiment vindt men dan ook veel duurzame artikelen, zoals gerecycled poetspapier, 100% chemievrije industriële reinigers en werkkleding van hergebruikte materialen.”

Veiligheidsschoen gemaakt van gerecycled materiaal.

Wie regelmatig werkkleding, pbm’s of absorptiemateriaal nodig heeft, zal de naam Carel Lurvink niet zijn ontgaan. Al 130 jaar staan zij bekend als leverancier, producent en kennispartner van organisaties gericht op onder meer de industriële en facilitaire sector. Onder de noemer ‘Groen is goed doen’ zetten zij zich al decennialang in om zo veel mogelijk bij te dragen aan een
circulaire economie.

Retourprogramma

Het retourprogramma van Carel Lurvink leverde vorig jaar maar liefst 840 kilogram gebruikte werkkleding en -schoenen op. Hiervan wordt isolatiemateriaal voor de auto-industrie gemaakt, maar ook nieuwe werkkleding en -schoenen. “We leveren inzamelcontainers bij de klant af en zijn deze vol, dan hoeft men slechts online een melding te maken en wisselen wij de container om voor een leeg exemplaar. Klanten die aan dit programma deelnemen, ontvangen een CO2-certificaat die ze kunnen gebruiken als marketing- of communicatiemiddel, maar ook voor de mvo-verslaglegging”, vertelt Van Aken. “Mvo wordt voor bedrijven alleen maar belangrijker. Klanten reageren dan ook vaak heel enthousiast wanneer wij ze groenere opties voorleggen. Bijvoorbeeld als het gaat om gerecycled poetspapier. Of onze krachtige chemievrije olie- en vetreinigers. Maar zeker ook de werkschoenen, -jassen en -broeken die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, worden meer en meer gedragen.” 

High visibility werkkleding.

Groen DNA

Ferlin Bus is QHSE-medewerker, maar ook een van de drie groene ambassadeurs van Carel Lurvink: “Bij elk denkbaar aspect proberen we groen te denken. Van elektrische auto’s en bestelbussen tot het produceren van een eigen lijn microbiologische schoonmaakmiddelen. En van zonnepanelen op ons bedrijfsgebouw tot de overstap naar volledig gerecyclede kartonnen pallets. Ons doel is om in 2025 volledig CO2-neutraal te ondernemen. Daarom produceren we onze producten zo duurzaam mogelijk en groeit ons assortiment duurzame artikelen elke dag. We verkochten dagelijks reinigingsmiddelen in plastic flessen die na gebruik bij het afval terecht kwamen. Dat was ons een doorn in het oog en daarom bieden we ons eigen merk nu in gerecyclede flessen aan. We ademen bij wijze van spreken groen. Ook in het magazijn zie ik iedereen zoveel mogelijk materiaal hergebruiken. Van dozen tot noppenfolie. ” 

Doorslag bij tenders

Van Aken: “Regelmatig geeft onze groene werkwijze de doorslag bij tenders. Wij proberen actief duurzamere opties zoveel mogelijk onder de aandacht van de klant te brengen. De klant heeft ook geen tijd om zich overal in te verdiepen, mede omdat de ontwikkelingen snel gaan. Zo denken we er nu over om ook een retourprogramma voor onze reinigingsmiddelen op te zetten. Mogelijk heeft de klant dan dadelijk, naast zijn container voor gebruikte werkkleding een container voor deze flessen staan. En hoe mooi zou het zijn als we daarvan bijvoorbeeld de kunststof doppen voor onze verfrolbeugels kunnen maken”, besluit Van Aken enthousiast.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details