NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Verleng levensduur banden door ze koel te houden
Als de staat van de banden goed opgevolgd en gemonitord wordt, kan er sneller ingegrepen worden bij eventuele problemen.

Verleng levensduur banden door ze koel te houden

Juiste spanning voor de juiste werklast

CL Tyres is een merkonafhankelijke bandenspecialist. Bij de sympathieke Limburgers kun je terecht voor het volledige gamma grond­verzetbanden. Nieuwe banden nodig? CL Tyres gaat op zoek naar het merk en type welk het voordeligste is voor elke specifieke toepassing. Ook service is hier prioritair. De after-sales steunt op drie pijlers: montage, herstellingen en opvolging. Voor montage ter plaatse komen de speciaal uitgeruste trucks op de site/werf om zelfs de grootste banden te monteren en/of demonteren.

Voor elke soort actieve band bij de klanten heeft CL Tyres wel een paar back-ups liggen.

Stany Croughs, zaakvoeder CL Tyres: “We hebben ook een zeer specifieke oplossing voor klanten die absoluut willen vermijden dat hun machines omwille van bandenpech uit roulatie geraken. We bieden daarvoor een breed gamma van volrubber banden aan. Lekrijden wordt hiermee onmogelijk, onderhoud of herstellingen van deze banden is bijna helemaal overbodig. Vooral bedrijven actief in de glasrecyclage, afvalbehandeling, staal­nijverheid of bulktransport laten standaard deze banden monteren.”

De motor is het hart van een machine, maar banden zijn nodig om het voertuig draaiende te houden.

Depannage, binnen het uur!   

Croughs: “Wij hebben een bevoorrechte relatie met het Italiaanse Marangoni, een absolute specialist in het vernieuwen van banden. Volgens hun bewezen procedé worden oude banden volledig vernieuwd aan een prijs die veel lager is dan de aankoop van gloednieuwe banden. Ook het vullen met polyurethaan nemen wij voor onze rekening. Lekke luchtbanden op de werf worden hiermee verleden tijd. Wat er ook aan de hand is met de banden, wij garanderen dat, binnen het uur dat wij aankomen op een werf, de machine weer operationeel is. We kunnen dat realiseren doordat we een grote stock hebben aan reservebanden. Dus voor elke soort actieve band bij onze klanten hebben wij wel een paar back-ups liggen. En indien mogelijk, herstellen wij de band om die dan later terug te komen installeren. Nauwelijks downtime én een goedkopere oplossing dan telkens nieuwe banden te moeten leggen.”

CL Tyres heeft een bevoorrechte relatie met het Italiaanse Marangoni, een absolute specialist in het vernieuwen van banden.

Verlenging levensduur banden

De motor is het hart van een machine, maar banden zijn nodig om het voertuig draaiende te houden. Het is (meestal) het enige onderdeel dat het wegdek raakt wanneer de machine rijdt of stationair draait en een zware lading draagt. Banden spelen daardoor een belangrijke rol bij het verzekeren van soepele werkomstandigheden. Maar eigenaars verwaarlozen ze vaak tot het tijd is voor vervanging. Nochtans kan de levensduur van een ‘heavy duty’ band gevoelig verlengd worden. Croughs: “We hebben gemerkt dat als de staat van de banden goed opgevolgd en gemonitord wordt, er sneller kan ingegrepen worden bij eventuele problemen, nog voor ze zich stellen. Bijvoorbeeld de wissel van achter- en voorbanden is iets dat we veel toepassen. Wat ook van groot belang is voor een langere levensduur is de juiste spanning van de banden voor de juiste werklast. Ook dat wordt door onze systemen van dicht opgevolgd. En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk is, dat als je je band koel kan houden, gaat die langer mee. Wij hebben recent een leverancier aangesproken inzake vloeistof die bij de band kan ingebracht worden. Daardoor wordt én blijft de temperatuur van de band gevoelig lager. En dat scheelt heel veel, qua levensduur!”    

Bij de sympathieke Limburgers kun je terecht voor het volledige gamma grondverzetbanden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details