NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Valse alarmen tot nul herleiden

Valse alarmen tot nul herleiden

Het is algemeen bekend dat afvalstromen kunnen zorgen voor brandgevaar. En daarmee vormen ze een groot risico voor de continuïteit van elk bedrijf. De verloren uren en kosten van het totale herstel zijn soms gigantisch. Gevolgschade door brand is erger dan het verlies van enkel het materiaal. Maar met de juiste maatregelen is brand een beheersbaar risico.

PYROsmart heeft de beste prijs voor vroegtijdige branddetectie per m².

Daarom is een zo snel mogelijke branddetectie de belangrijkste voorwaarde om een brand de baas te kunnen. Een warmtebeeldcamera is voor de vroegtijdige branddetectie de beste kandidaat, maar enkel als dit principe goed toegepast wordt.

Check referenties

Voor ruimtes groter dan 10 x 10 meter is een vast opgestelde camera vaak al niet meer toereikend. Veel vaste infraroodcamera’s kunnen op 10 meter of meer helemaal geen goede warmteontwikkeling herkennen. Vroegtijdige branddetectie is dan niet mogelijk en elke goedbedoelde investering is derhalve niet goed besteed. Bob Wester, zaakvoerder van B.L.W. Visser: “Let bij de keuze voor vroegtijdige branddetectie met warmtebeeldcamera’s vooral op de betrouwbaarheid van het systeem. Referenties kunnen daarbij helpen, vooral om te weten hoeveel valse alarmen een systeem genereert. Er kunnen veel valse alarmen ontstaan, doordat standaardwarmtebronnen niet worden herkend en dus worden gedetecteerd. Te veel valse alarmen zorgen voor desinteresse om meldingen op te volgen. Andersom zijn er systemen die zich tijdens bedrijfsuren uitschakelen om geen valse alarmen te genereren. Geen verstandige keuze als er in de pauze, op een vrije dag of bij een onbemand ogenblik toch iets gebeurt.”

Uitgekiende en zelflerende configuratie

Wester: “Voor het PYROsmart-systeem geldt dat valse alarmen tot nihil herleid worden door de uitgekiende en zelflerende configuratie van het systeem. Het systeem is door de VdS voorzien van een Approval voor branddetectie waardoor elke verzekeraar graag ziet dat dit systeem wordt toepast.” Ondertussen zijn er al meer dan 300 PYROsmart systemen operationeel in Europa en de UK. Logisch, want:

•De beste prijs voor vroegtijdige branddetectie per m²;

•24/7/365 betrouwbaar;

• Uit te breiden met automatische blusrobots;

•Geen abonnementskosten en aansluiting op een alarmcentrale nodig;

•Ontwikkeld en geproduceerd in Europa, en biedt daardoor een stevige garantie dat de beelden volgens de Europese AVG-wetgeving beveiligd zijn. Buitenlandse organisaties hebben dus geen toegang tot de beelden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details