NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Uniek in maatwerk voor slijtdelen
Vanuit de nieuwe locatie in Loosbroek is er nog meer ruimte om te groeien en in te spelen op de verwachtingen van klanten.

Uniek in maatwerk voor slijtdelen

ATWT, onder leiding van Kris Geurts van Kessel, staat al 20 jaar bekend als dé leverancier van hoogwaardige slijtdelen voor de bosbouw- en recyclingindustrie. Het bedrijf, oorspronkelijk opgericht door Geurts van Kessel’s ouders, heeft sindsdien een uiterst kwalitatieve reputatie opgebouwd. Het aanbod van maatwerkoplossingen voor heel wat klanten en hun diverse machineparken is uniek. Robuuste en vooral duurzame werktuigen die af te rekenen krijgen met onvoorspelbare ondergrond, pittige weersomstandigheden en andere externe factoren. We zoomen in op enkele concrete topics. 

Dat maatwerk vertaalt zich concreet naar bijvoorbeeld het oplassen van aangeleverde tanden voor machines als Doppstadt. Hierdoor gaan gebruikte onderdelen voor een fractie van de originele aankoopprijs weer net zo lang mee als nieuwe. Dit vermindert tegelijk de noodzaak van frequente vervanging en bespaart klanten een pak geld. Het gebruikte stuk wordt opnieuw in model gebracht en opgelast met carbide wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Voor heel wat klanten rendeert deze aanpak beter dan het kopen van een nieuwe tand. “We zijn trots op onze expertise en ervaring in de recyclingindustrie”, zegt Geurts van Kessel. “Stilstand van machines kan het proces ernstig verstoren, daarom streven we ernaar slijtdelen te leveren met een lange productiecurve.” ATWT levert onder andere alle slijtdelen en bijhorende bevestigingsmateriaal voor Tana machines. Het complete beitelsysteem, inclusief bout, moer en ring is ruim op voorraad. Recent werd ook het z-stuk aan het assortiment toegevoegd. “Het gebeurt dat we de vraag krijgen om een standaardbeitel slijtvaster te maken”, vervolgt Geurts van Kessel. “We bespreken dan vooraf graag met onze klanten de diverse mogelijkheden. Uiteraard altijd met aandacht voor het machinepark en het eindproduct.”

ATWT is toonaangevend in de sector van slijtdelen voor de bosbouw- en recyclingindustrie.

De uitdagingen van groenrecycling

ATWT is actief in bosbouw én profileert zich steeds meer als belangrijke speler in groenrecycling. Het bedrijf erkent de uitdagingen waarmee klanten in deze sector worden geconfronteerd. Een van de belangrijkste is het effect van vervuiling op slijtdelen. Zand blijkt daarbij een grote vijand te zijn. Zo slijt een beitel met oplas eerder dan een exemplaar met hardmetaal. Door slijtdelen te voorzien van extra bescherming via wolfraam carbide laslagen, zorgt ATWT ervoor dat ze bestand zijn tegen de zware omstandigheden van groenrecycling. “Bij ATWT begrijpen we dat klanten behoefte hebben aan duurzame oplossingen die hun productiviteit verhogen en kosten verlagen”, zegt Geurts van Kessel. “Daarom blijven we innoveren en onze diensten uitbreiden om aan hun behoeften te voldoen. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld naar het verlengen van de levensduur van tegenkammen. Die kan ATWT naar wens oplassen via gevarieerde mogelijkheden. Denk aan het aanbrengen van verschillende slijtvaste patronen met verschillende materiaalkeuzes. Voor dit laatste ligt de prijs wat hoger, maar krijg je er ook een aanzienlijk voordeel bij.”

Een nieuwe locatie met nog meer troeven

Een sterke focus op kwaliteit, service en maatwerk­oplossingen … ATWT is dé toonaangevende speler in de sector van slijtdelen voor de bosbouw- en recyclingindustrie: shredders, chippers, compostomzetters, stobbenfrezen, klepelmaaiers en bosfrezen. Bedrijven weten waar ze terechtkunnen voor deskundig advies en hoogwaardige producten om hun operationele efficiëntie te maximaliseren. Die filosofie komt vandaag nog meer tot zijn recht vanuit het nieuwe hoofdkantoor. “In onze nieuwe locatie in Loosbroek hebben we de ruimte om onze service verder te verbeteren én te groeien”, legt Geurts van Kessel uit. “Het stelt ons in staat om nog meer in te spelen op de verwachtingen van onze klanten. We blijven streven naar uitmuntendheid in zowel productkwaliteit als service.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details