NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Software voor recycling en afvalverwerking met een langetermijnvisie

Software voor recycling en afvalverwerking met een langetermijnvisie

Bij het Emmeloordse bedrijf Van Meijel Automatisering B.V. weten ze wat er speelt bij transport, verwerking en recycling van afval. Ze kennen de branche door en door en hebben specifieke software ontwikkeld om de processen rondom de inzameling van afval en het recyclen ervan te digitaliseren. Zo kunnen hun klanten zich volledig richten op het primaire proces en krijgen zij op deze manier inzicht in de processen rondom containerverhuur, inzameling en verwerking.

Overal registreren met ACT Online.

Als het gaat om klanttevredenheid dan lichten bij Michaël van der Woude, Business Development Manager bij Van Meijel, zijn ogen op: “Het geeft me altijd veel voldoening om klanten te spreken die met onze software hun bedrijf geautomatiseerd hebben. Bij bijvoorbeeld Wolfswinkel, Leenaerts en Van Oord verloopt het afval- en containertransport tegenwoordig online. We steken veel tijd en energie in het proces voorafgaand aan de implementatie en dat werpt zijn vruchten af. Bij onze software is vrijwel altijd de sleutel tot succes een combinatie van standaard modules die op maat worden ingericht. Zo ontstaan oplossingen die naadloos bij de verwachtingen van de klant aansluiten. We kennen de branche goed en hebben oplossingen voor verhuur van containers, route-inzameling en natuurlijk de wegingen zelf. Van beheer en planning tot EBA’s en stortvakbeheer, het is allemaal geïntegreerd in ons Metacom platform. Natuurlijk sluit het volledig aan bij de juridische eisen en verwachtingen van de LMA. De afvalverwerking- en recyclingbranche stelt hele specifieke eisen, en wij weten wat er speelt.” 

ACT Online is op verschillende devices beschikbaar.

Van Meijel Automatisering is met ongeveer 120 medewerkers een middelgrote automatiseerder in Nederland. Het is een familiebedrijf en dat is bijzonder te noemen. Continuïteit en langetermijnstrategie zijn belangrijker dan de kortetermijnresultaten. Daardoor investeert het bedrijf fors in ontwikkeling van nieuwe oplossingen en toepassingen die aansluiten bij de behoeften van de markt voor transport, verwerking en recycling van afval. De kosten gaan daarbij voor de baten, maar dat zorgt bij Van Meijel, met meer dan 30 jaar ervaring, niet meer voor onverwachte verrassingen. 

Van Meijel Automatisering BV in Emmeloord.

Michaël vervolgt vol passie zijn betoog: “Het interessante aan afval is dat het proces zeer breed en divers is. Een inzamelaar van bouw- en sloopafval hanteert een heel ander proces dan een bedrijf dat gebruikte oliën inzamelt. Bij een grondbank gelden weer hele andere regels en verplichtingen dan bij een rioolbedrijf. Juist die variatie in processen maakt de oplossingen die we bieden zo interessant. Iedere klant verwacht immers een oplossing die aansluit bij zijn/haar proces. En dat is nu net de kracht van Metacom Online. Met onze modules dekken we vaak al het belangrijkste proces af. Zo rollen we snel uit, zodat de klant gauw aan de slag kan. En waar de klant maatwerk verwacht, kunnen we dat uiteraard toevoegen om zo naadloos bij de klantvraag aan te sluiten.”

Ook bij metaalrecycling is ACT Online uitstekend toepasbaar.

Om ook in de toekomst goed aan te blijven sluiten bij de behoeften van hun klanten, is men bij Van Meijel Automatisering bezig met het bedenken en ontwikkelen van oplossingen rondom het thema duurzaamheid. Duurzaam slopen, hergebruik of upcycling wordt immers steeds belangrijker. Daarnaast speelt men continu in op veranderende eisen vanuit de overheid voor registratie, meldingen en afhandeling van afvalstromen. Michaël zegt daarover: “We zijn en blijven volledig geaccrediteerd en passen onze software continu aan. Zowel aan marktontwikkelingen als aan veranderende overheidseisen. We hoeven ons de komende jaren echt niet te vervelen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details