NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Sociale partners voor de terugwinning van metalen bereiken akkoord voor 2023-2024

Sociale partners voor de terugwinning van metalen bereiken akkoord voor 2023-2024

Werkgevers en werknemers hebben een sociaal akkoord bereikt voor de arbeiders die actief zijn in de sector voor de terugwinning van metalen (PSC 142.01). Het akkoord werd intussen omgezet in CAO’s met daarin de nieuwe arbeidsvoorwaarden. Denuo, de werkgeversfederatie binnen het PSC, feliciteert alle betrokkenen met het bereiken van een evenwichtig akkoord.

Enkele krachtlijnen van het akkoord:

 Bedrijven die in 2022 een hoge winst hebben gerealiseerd, zullen een koopkrachtpremie uitreiken aan de arbeiders.
 De grens voor vrijwillige overuren wordt opgetrokken.
 Groene mobiliteit krijgt een duwtje in de rug. Zo wordt de fietsvergoeding opgetrokken van € 0,23 naar € 0,27 vanaf 1 oktober 2023.
 Werknemers krijgen een individueel recht op opleiding om hen te begeleiden in hun professioneel groeipad.

Ortwin Magnus, vertegenwoordiger vakbonden: “Als ABVV-Metaal zijn we overtuigde voorstanders van de solidariteit die uitgaat van het sectoroverleg. Met een loonmarge van 0% en de beperkte onderhandelingsruimte omtrent de koopkrachtpremie, waren het geen evidente onderhandelingen. Toch zijn we er op korte termijn in geslaagd om een evenwichtig akkoord af te sluiten. Zo verkregen we voor de arbeiders van de sector een koopkrachtpremie met een zo breed mogelijk bereik, alsook enkele kwalitatieve verbeteringen van hun arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden.”

Els Vanneste, vertegenwoordiger werkgevers: “Het is een evenwichtig akkoord, binnen de beperkte mogelijkheden van deze onderhandelingen, met als krachtpunt de koopkrachtverhoging van werknemers in bedrijven die goede resultaten hebben geboekt in 2022. Daarnaast willen we onze sector ook aantrekkelijker maken voor jongeren. Vandaar het engagement om hen minstens volgens de sectorale barema’s te betalen. Tot slot hebben we de fietsvergoeding opgetrokken, zodat we de duurzaamheidsinspanning van onze werknemers nog meer kunnen belonen, in lijn met de waarden van onze sector.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details